Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Similar topics
Forum BgCanada
+24
alaya
kralimarko
troll
lonly wolf
Linko
kurta007
ARMY
filipne
Марто
ivandi
Вода
Hullboy
КПУ
ninka83
b_dav
7george
danielle
myhata II
Sugarplum
paparazzo
valioiko
Странджата
Marginal
Mr800Days
28 posters
Страница 26 от 34
Страница 26 от 34 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 30 ... 34
Re: Forum BgCanada
мерси Папа.военната академия я знам.
Mr800Days- Писачко
- Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Ако си мислиш че си само ти в тая ситуация, лъжеш се ...kralimarko написа:така и не разбрах,,поне да ми беха казали защо...ама те леваците нямат достойнство ...
Папа, да не си от тайната полиция ???paparazzo написа:това е на Черковна...източния вход на военна академия....
E, ne razbra li che tam ima edna grupichka, nachelo s administratora i moderatorite, koito si praviat kakvoto si iskat. Spored linko az daje sam mu pozvolila da me obijda. E***i nagloto choveche, niamam dumi.Marginal написа:Ако си мислиш че си само ти в тая ситуация, лъжеш се ...kralimarko написа:така и не разбрах,,поне да ми беха казали защо...ама те леваците нямат достойнство ...
alaya- Почти не пише
-
Брой мнения : 160
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 12.01.2009
според мен на Коко му трябва Линко само, за да движи нещата в под-форум "Имиграция в Квебек", иначе досега да му е бил и на него шута. Това го спасява пича. И мисля, че той злоупотребява точно с това си качество, знаейки, че няма кой да отговаря на въпросите на драгите кандидат-имигранти. Симпъл,нали?
danielle- Писачко
-
Брой мнения : 2594
Рождена дата : 01.01.1968
Възраст : 56
Разбрах, та разбрах, даже, на собствен гръб, ма така или иначе, след като има кой да им води евала, ше има кой да гонят, изнудват и тормозят ...alaya написа:E, ne razbra li che tam ima edna grupichka, nachelo s administratora i moderatorite, koito si praviat kakvoto si iskat. Spored linko az daje sam mu pozvolila da me obijda. E***i nagloto choveche, niamam dumi.Marginal написа:Ако си мислиш че си само ти в тая ситуация, лъжеш се ...kralimarko написа:така и не разбрах,,поне да ми беха казали защо...ама те леваците нямат достойнство ...
Кво да се праи, пазарна икономика ...
Е страшния отговаряч на въпроси па е той ...danielle написа:според мен на Коко му трябва Линко само, за да движи нещата в под-форум "Имиграция в Квебек", иначе досега да му е бил и на него шута. Това го спасява пича. И мисля, че той злоупотребява точно с това си качество, знаейки, че няма кой да отговаря на въпросите на драгите кандидат-имигранти. Симпъл,нали?
Точно има още много хора които могат да светнат другите на далаверите в Кебек.
Спомням си имаше едно много свестно момче което ни светкаше кво да направиме за да ни земат на работа за организираната престъпност (правителствата), беше отворил бая яка тема и имаше и други които се фключиха, Линката го немаше там се пак ...
не бе Марги, аз имах напредвид имиграционния процес... как да си попълним теста...точките за образование...стига ли ни работния стаж... изглежда, 4е той ги разбира и в това му е силата. иначе к'во да ти обади за далаверите в Квебек, като на него самия изглежда не са му ясни!
danielle- Писачко
-
А ОК, ми може и да е спец по тоя въпрос, ма мене не ме интересува и за тва не съм знаел че е така.
знам, че теб не те касае, ама нали се сещаш, че в БГ има поне 100-200 семейства на година, които са се запътили към тази процедура. Те оттук оттам научават за бгканада и се почва питане, въпроси... кой разбрал, па кой не разбрал... и БУМ...бати Ви Линко е пръв на пистата с готовите отговори и после нашите герои го величаят, благотворят... дума не дават да се издума с/у него във форумите и затова в тази "тиха" форумна война, батко Линко винаги ще излиза победител. Няма конкуренция. Ето да вземем Валентин - той е много добре подготвен по федералната процедура.Факт! Безпорен. Ровило се момчето, чете, събира и обменя инфо. Представете си, ако има един такъв като него, ама занимаващ се в другата процедура... край с батя Ви... ще залезе екс-бойната слава на форумния любимец. Младите са напористи и се сещате какво може да му се случи... запас... пенсиониране... или при една такава снощна издънка, която направи към Илияна - а това е абсолютно недопустимо за един Модератор да обижда потребител!!!, та след снощната издънка... може и да се сбогува с тоя му "пост", на който много държи завалията! нали само това му е останало...
danielle- Писачко
-
Не знам какво прави Линко там, но не ми хареса, че тук се представя за друг, пише под 2 ника, говори от името уж на друг, после нещо изчезва, т.е. само чете и събира информация и после започва да цитира в друга тема и по друг повод, да не давам квалификации, но малкото, което прочех тук казано по адрес на Алая, направо ме изуми. И какви са тези изказвания, че тя била казала, че не обръща внимание на неговите думи. Значи ли това, че сега той може да я нарича както си иска и да говори какви ли простотии по неин адрес. Ако тя не обръща внимание на думите му, нали има и други хора, които четат и обръщат внимание, абе нямам думи.......
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
то на шапкароф в това му е и чара...
най беше идеен тука като ни пцуваше...,ама марги взе,че го изтри...ей марги съсипа част от историята на форума.....
най беше идеен тука като ни пцуваше...,ама марги взе,че го изтри...ей марги съсипа част от историята на форума.....
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Ми Папа, аз за тва казвам да ги цитирате и има шансове да останат бисерите.
Ти да не говориш за оня тиняк от ВС който ме обиждаше мене?
Ти да не говориш за оня тиняк от ВС който ме обиждаше мене?
аз този тиняк съм го пропуснал-явно...иде реч за най в началото...
преди да си изтрие мненията...още не беше измислил кпу даже...
преди да си изтрие мненията...още не беше измислил кпу даже...
paparazzo- Пише та пише
Муха, една молба имам.. . гледам се вихрите из темата за Социала и колко е социална държавата в бгканада. Я що не им копираш точно тази статия от днес... та Мр.Гайката дето се е разМухахакал... да му просФетне барем, че не е чак толкоз розово... Мерси
http://www.theprovince.com/business/kids+live+poverty/2258912/story.html
http://www.theprovince.com/business/kids+live+poverty/2258912/Canadian+children+live+poverty/2260851/story.html
http://www.theprovince.com/business/kids+live+poverty/2258912/story.html
http://www.theprovince.com/business/kids+live+poverty/2258912/Canadian+children+live+poverty/2260851/story.html
danielle- Писачко
-
Муха, що не вземеш и тази статия да копнеш на Линко и компания, и особено на тия дето са пляскат в гърдите, 4е като дойдат в Канада, като се изучат и ХОП .. направо Директори станали. Я кво пише тук:
Job-hunting particularly hard for educated new immigrants.
The StatsCan report, based on labour data from 2008, found two-thirds of university-educated new immigrants were forced to take part-time or temporary work, lower-paid jobs or more than one job.
There are physicians working as cabbies, anthropologists applying at Tim Hortons and engineers who bus tables.
Canadian-born graduates with a university degree, aged 25 to 54, also tended to be under-employed but the job market was almost twice as bad for new immigrants.
http://www.canada.com/hunting+particularly+hard+educated+immigrants/2265727/story.html
Job-hunting particularly hard for educated new immigrants.
The StatsCan report, based on labour data from 2008, found two-thirds of university-educated new immigrants were forced to take part-time or temporary work, lower-paid jobs or more than one job.
There are physicians working as cabbies, anthropologists applying at Tim Hortons and engineers who bus tables.
Canadian-born graduates with a university degree, aged 25 to 54, also tended to be under-employed but the job market was almost twice as bad for new immigrants.
http://www.canada.com/hunting+particularly+hard+educated+immigrants/2265727/story.html
danielle- Писачко
-
И каква стана тя Муха, компанията нещо замлъкна и взе на възраст да я избива, ама не и да си каже мнението по двете статии, а именно бедността и работата при "образованите" нови имигранти. Я тия дето идват с надутите гайди им кажи по-често да пропрочитат някоя друга статийка от Канадските преси. Ще им е от полза. Поне да слезнат на земята и да издуят гайдите. Това, 4е някой се е докопал до Канада като удавник за сламка и си мисли даже, че щял щастливо да се пенсионира... кажи им на новите - по-малко да го слушат тоя.
danielle- Писачко
-
мене онзи форум никак не ми липсва...не съм чел/писал там откак се регнах тук...ми нямам усещане да ми липсва,е верно съм топ-идиот...даже доказан/легендиран/...малко ми приличате на нощтните пеперуди и крушката....върти,сучи се там налитате....
иначе тези дни се питах има ли изобщо нови мераклии/навиачи/ да рипат за канатата........
иначе тези дни се питах има ли изобщо нови мераклии/навиачи/ да рипат за канатата........
paparazzo- Пише та пише
Ми Папа, аз лично ги познавам "Нови Мераклии" от оня форум и да ти кажа, бая са се уяли, мъжа има толко работа, че дори и отказва и неговата не е от ония работи за по 10$ на час.
Уффф зачудила съм се ...след като изчетох 24 страници от темата за "Социала и Адаптацията" - и незнайно как тази уж много важна тема се озова в кофата на бгканада. Та сега си се питам и ми се ще някой да ги пита аджеба след като има някавъв списък с търсени професии дето и ако имаме над 5-6 години стаж по тази професия направо обираме овациите пред имиграционните във Виена( преди в София) и избиваме рибата като скилед уоркъри;... та като кацнем в Квебека... има ли един от всичките тези, радващи със заветна Канадска виза, има ли ПОНЕ един, който е станал инженер - какъвто е бил в България, лекар - какъвто е бил в България, учител - какъвто е бил в България и т.н. да не изброявам??? Има ли? И ако има за колко време е станал такъв, през какво е минал, какво е трябвало да направи? Ей това ми се ще да прочета един ден в БГканада.ком. А да забравих... кримон - изглежда само тя може да се похвали, че като е кацнала е записала Магистратура и сега се радва на успешна кариера... била е изглежда и успешна и в България. Ами някой друг?
После съм се зачудила в/у още един проблем -социала... Бе, ако го няма този социал в Квебек, дали ще има мераклии да се заселват там? Как мислите?
Ей на в останалите провинции се живее и без социал, хората работят и гледат да я скалъпяват...
За тези с ниски доходи, след като са пребивавали 12 месеца в една от останалите провинции им се полагат някакви помощи: - наем ( до 50%), ако дохода на семейството е под 35К
- мед.застраховка, ако е под 24К (не съм много сигурна, ама там някъде беше сумата)
- активита за хлапетата - ако дохода е под 26К... плащат ти 50%
Единствено в началото, можеш да получиш финансова помощ ако учиш английски в колеж ... има програма - всеки семестър си аплайваш като поп, като преди това трябва да си си паснал курса. Някои колежи поемат учебниците и транспорта. Имаш бурсари от 1000$ - два пъти в годината, ако си елиджибъл.
Значи как така останалите българи, живеещи в другите провинции се оправят през, така наречената, "първа година на Адаптация" без финансова помощ от държавата. Къде е социалното на тази страна за новопристигналите??? А???
Не знам защо хората бъркат E.I. със социал? E.I. си внасял всеки месец, за да можеш после да контрибютваш, нали? Най-дългия срок е 52 седмици. Аз бях на такъв E.I.; aма преди това имах плътно 2 години нон-стоп работа по 40 часа на седмица. През това време трябва да си търсиш работа, включват те в разни програми за: как да си напишеш резюмето, джоб сърч, може и някой да изкара някакъв професионален курс, ама не й програма... че говермента не дава по време на сърча да се учи фул тайм... и чак след време като им представиш солиден куп доказапелства, че нямаш местна диплома, тогава можеш да се класираш за някоя програма.
Надявам се все пак някой да попита тези от бгканада... Как е? Реализираха ли се като такива, каквито се представиха на "успешните" интервюта. Аз не можах. Това е истината. Нали за това беше цялата еуфория около подготвителния период в имиграцията... ние им показваме, че сме едни мотивирани образовани хора, всеки със стабилна професия... и че като пристигнем, ще попълнем, така наречената им, дупка с тази област, с един специалист-професионалист. Е какво излиза на практика? Лъжем ли имиграционните или те нас излъгаха?
После съм се зачудила в/у още един проблем -социала... Бе, ако го няма този социал в Квебек, дали ще има мераклии да се заселват там? Как мислите?
Ей на в останалите провинции се живее и без социал, хората работят и гледат да я скалъпяват...
За тези с ниски доходи, след като са пребивавали 12 месеца в една от останалите провинции им се полагат някакви помощи: - наем ( до 50%), ако дохода на семейството е под 35К
- мед.застраховка, ако е под 24К (не съм много сигурна, ама там някъде беше сумата)
- активита за хлапетата - ако дохода е под 26К... плащат ти 50%
Единствено в началото, можеш да получиш финансова помощ ако учиш английски в колеж ... има програма - всеки семестър си аплайваш като поп, като преди това трябва да си си паснал курса. Някои колежи поемат учебниците и транспорта. Имаш бурсари от 1000$ - два пъти в годината, ако си елиджибъл.
Значи как така останалите българи, живеещи в другите провинции се оправят през, така наречената, "първа година на Адаптация" без финансова помощ от държавата. Къде е социалното на тази страна за новопристигналите??? А???
Не знам защо хората бъркат E.I. със социал? E.I. си внасял всеки месец, за да можеш после да контрибютваш, нали? Най-дългия срок е 52 седмици. Аз бях на такъв E.I.; aма преди това имах плътно 2 години нон-стоп работа по 40 часа на седмица. През това време трябва да си търсиш работа, включват те в разни програми за: как да си напишеш резюмето, джоб сърч, може и някой да изкара някакъв професионален курс, ама не й програма... че говермента не дава по време на сърча да се учи фул тайм... и чак след време като им представиш солиден куп доказапелства, че нямаш местна диплома, тогава можеш да се класираш за някоя програма.
Надявам се все пак някой да попита тези от бгканада... Как е? Реализираха ли се като такива, каквито се представиха на "успешните" интервюта. Аз не можах. Това е истината. Нали за това беше цялата еуфория около подготвителния период в имиграцията... ние им показваме, че сме едни мотивирани образовани хора, всеки със стабилна професия... и че като пристигнем, ще попълнем, така наречената им, дупка с тази област, с един специалист-професионалист. Е какво излиза на практика? Лъжем ли имиграционните или те нас излъгаха?
danielle- Писачко
-
Относно последният въпрос , и двете страни са лъгали , но май емиграционните бая повече!А относно социала и заселването в Квебек...и ти ли почваш?И там съм го казвал и тук , разберете , че има хора , които се реализират много добре без да са си и помисляли за социал!
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Странджа точно това искам да разбера. Къде са тези хора? И най-вече защо не пишат в бгканада.ком как са се развили в Квебек без социал?
Имам позната след 5 години в Квебек слагат точка. Не са могли да станат инженери -нито тя, нито той. Той е блъскал от първия ден, стъпил без социал, като тракдрайвър през тези 5 години и са посъбрали някой друг $$$. Сега се връщат и тя ще работи отново като инженер на старата си работа, дори с по-добра заплата. Той също.
Имам едно познато семейство - не една , а две имиграции направиха. Първо в Квебек - тя мед сестра. Казали й че и двата езика на професионално ниво трябвала да владее и купища изпити да полага. За колко години -не се знаело??? Връщат се в БГ, след 2 години престой и отново работа по професията си, идват отново в Канада.. този път тук... в Б.С. - отново са й казали, че й трябва IELS - генерал и купища изпити. Отново си събират багажа и се връщат в БГ. А нали е минала интервю и е защитила това, че като мед.сестра ще се развие в канада.
Имам познат - един ядрен физик... на път е да си ходи, защото няма реализация... а "ужким" е минал "успешното" интервю благодарение на неговия професионализъм. Дори няма проблеми с езика, ако трябва да съм по-точна...
Имам позната след 5 години в Квебек слагат точка. Не са могли да станат инженери -нито тя, нито той. Той е блъскал от първия ден, стъпил без социал, като тракдрайвър през тези 5 години и са посъбрали някой друг $$$. Сега се връщат и тя ще работи отново като инженер на старата си работа, дори с по-добра заплата. Той също.
Имам едно познато семейство - не една , а две имиграции направиха. Първо в Квебек - тя мед сестра. Казали й че и двата езика на професионално ниво трябвала да владее и купища изпити да полага. За колко години -не се знаело??? Връщат се в БГ, след 2 години престой и отново работа по професията си, идват отново в Канада.. този път тук... в Б.С. - отново са й казали, че й трябва IELS - генерал и купища изпити. Отново си събират багажа и се връщат в БГ. А нали е минала интервю и е защитила това, че като мед.сестра ще се развие в канада.
Имам познат - един ядрен физик... на път е да си ходи, защото няма реализация... а "ужким" е минал "успешното" интервю благодарение на неговия професионализъм. Дори няма проблеми с езика, ако трябва да съм по-точна...
danielle- Писачко
-
Ф табарнашко по принцип е по-трудно за реализация на имигранти, ма е по-купон.
В другата част на Канада мислят повече за бизнес и пари, тука мислят повече за живот.
В другата част на Канада мислят повече за бизнес и пари, тука мислят повече за живот.
И да отгледаш и изучиш деца!Дани , писал съм за конкретни примери в другият форум , но дори и да не работиш по специалността си , едва ли е сериозна причина да се върнеш в Чалгаристан , не в България ....
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Аз познавам доста хора, които са се реализирали тук с българската си диплома. Едната позната е завършила икономика, но е с френски, английски и испански - перфектни, че даже е писала учебник по един от езиците. тя си намери работа като икономист без да приравнява нищо, само след интервю на втората седмицата.
На Маргинала брат му е работил в Алберта по специалността си, а сега е преподавател в университет в щатите, тук е правил професура и са му признали дипломите без приравнителни изпити.
Един мой съученик също ядрен химик и физик работеше за канадското правителство дълги години и в момента е в Щатите.
Аз ако искам веднага мога да започна същата работа като в България, но не искам (аз не съм за пример, защото съм дошла по друг параграф). Също така сега започвам курс, който ми плаща амплоа кебек, както ми палщат и безработица и бензина, въпреки че имам диплома за висше образование, приравнена тук. Агента ми каза, че тук образованието ми е неприложимо и в подобни случаи се разрешава еднокртано да си избера между професионален курс и колеж до година и половина.
Познавам и много хора, които не искат да учат, не искат да приравняват и не владеят писмено и говоримо и двата езика и те имат доста проблеми с намирането на работа. Както има и хора, които са много взискателни.
Та примери всякакви. Според мен е въпрос на знаене на езика и на амбиция.
На Маргинала брат му е работил в Алберта по специалността си, а сега е преподавател в университет в щатите, тук е правил професура и са му признали дипломите без приравнителни изпити.
Един мой съученик също ядрен химик и физик работеше за канадското правителство дълги години и в момента е в Щатите.
Аз ако искам веднага мога да започна същата работа като в България, но не искам (аз не съм за пример, защото съм дошла по друг параграф). Също така сега започвам курс, който ми плаща амплоа кебек, както ми палщат и безработица и бензина, въпреки че имам диплома за висше образование, приравнена тук. Агента ми каза, че тук образованието ми е неприложимо и в подобни случаи се разрешава еднокртано да си избера между професионален курс и колеж до година и половина.
Познавам и много хора, които не искат да учат, не искат да приравняват и не владеят писмено и говоримо и двата езика и те имат доста проблеми с намирането на работа. Както има и хора, които са много взискателни.
Та примери всякакви. Според мен е въпрос на знаене на езика и на амбиция.
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Който квото яйце му е до гъза.....с извинение
lonly wolf- Писачко
-
Брой мнения : 741
Рождена дата : 02.02.1973
Възраст : 51
Местожителство : България
Дата на регистрация : 16.01.2009
юнак вино пие,ахмак лозе копа,та и вашата работа с реализацията.хващайте голямата мотика и се реализирайте ,че иначе няма лабаво.
някой обаче ,ако търси на работата лекото и на хляба мекото да ми се обади.ще го светна как може да си живее като цар докато другите гърбят за него.
някой обаче ,ако търси на работата лекото и на хляба мекото да ми се обади.ще го светна как може да си живее като цар докато другите гърбят за него.
Mr800Days- Писачко
-
Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Дето викаше един приятел и колега докато има балами работата върви...
lonly wolf- Писачко
-
Брой мнения : 741
Рождена дата : 02.02.1973
Възраст : 51
Местожителство : България
Дата на регистрация : 16.01.2009
ами така написано горното и по думите на Странджата, излиза, че има абдали дето бачкат в Квебек, а останалите 2/3 лежат на социал и се адаптират, докато баламите се натрастикат!
danielle- Писачко
-
Mr800Days написа:юнак вино пие,ахмак лозе копа,та и вашата работа с реализацията.хващайте голямата мотика и се реализирайте ,че иначе няма лабаво.
КАЖИ ?!? бати грозникъ тоя
myhata II- Пише та пише
-
Брой мнения : 6266
Местожителство : TORONTO
Страница 26 от 34 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 30 ... 34
Similar topics
» Питане към IFF
» koj e naj-golemija intrigant v tozi forum?
» prehvarlqm tema ot drugiat forum-Bg izobrazena kato kenef
» koj e naj-golemija intrigant v tozi forum?
» prehvarlqm tema ot drugiat forum-Bg izobrazena kato kenef
Страница 26 от 34
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman