Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Полезни съвети
+5
7george
stimi
Marginal
fluid
kralimarko
9 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Полезни съвети
Аз смятам да го опитам, тукашния начин, но пак ти казвам че това което гледах, пича слагаше и царевична захар. Потърси из тубето и ще го видиш.
Re: Полезни съвети
Аз ако е за фъпрос слагам и дъбови трески, ма не е задължително.kill_u написа:Аз смятам да го опитам, тукашния начин, но пак ти казвам че това което гледах, пича слагаше и царевична захар. Потърси из тубето и ще го видиш.
Ф гроздето има сичко коет е небоходимо за да стане фино (с изключение на маята и другите добафки и то само ф тоя случай, щото ф концентрата има консерфанти).
Re: Полезни съвети
В Тубата секи мое си качи квот му скимне. Тва съз захар може да е без грозде. Или да му е слаб градуса на пича, щото жули само хард. На мене 10 - 12 гр. ми стига, то там някъде става. В магазина са повечето на 14 гр., което ми е силно и ми лъха на спирт, или добавят спирт или не е сухо вино тва. Царевична захар се слага на бирата.kill_u написа:Аз смятам да го опитам, тукашния начин, но пак ти казвам че това което гледах, пича слагаше и царевична захар. Потърси из тубето и ще го видиш.
Маргинал, дъбовите стърготини къде ги взимаш, в смисъл ако ги няма в кита? Щото аз обичам да ми е много таниново виното. Не съм питал, може би се продават отделно.
Re: Полезни съвети
Мойте финаги са били ф комплекта, ма ги продафат и отделно.
За останалото си бая праф, днеска например с Фода си избацахме гроздоф сок, ма не кат оня по магазините, а с един блендър от дфе конски сили, само грозде и нищо друго.
Та, трудно ми беше да пофярфам че пия сок само от грозде, нефероятно сладък беше.
Та, не виждам наистина що му е на фното да му се добафят подсладители, осфен ако не си решил да бацаш Порто ...
За останалото си бая праф, днеска например с Фода си избацахме гроздоф сок, ма не кат оня по магазините, а с един блендър от дфе конски сили, само грозде и нищо друго.
Та, трудно ми беше да пофярфам че пия сок само от грозде, нефероятно сладък беше.
Та, не виждам наистина що му е на фното да му се добафят подсладители, осфен ако не си решил да бацаш Порто ...
Re: Полезни съвети
Marginal написа:Мойте финаги са били ф комплекта, ма ги продафат и отделно.
За останалото си бая праф, днеска например с Фода си избацахме гроздоф сок, ма не кат оня по магазините, а с един блендър от дфе конски сили, само грозде и нищо друго.
Та, трудно ми беше да пофярфам че пия сок само от грозде, нефероятно сладък беше.
Та, не виждам наистина що му е на фното да му се добафят подсладители, осфен ако не си решил да бацаш Порто ...
Щото, като почнеш да го береш и като падне един дъжд и му падне и градуса на 17 % захарност и така го сложиш в каците, нищо няма да изкараш. Компренде? Шарата преди да я налееш в бъчвата или в бидона, където ще става вино трябва да има не по малко от 18 процента захарност. Иначе може и да ти замирише виното на мухал даже, ако не мине алкохолната ферментация и да убие алкохола другите бактерии.
Re: Полезни съвети
Ше забраиш, тоя концентрат който е ф комплекта е с такафа захарност кфато требфа ...
Напрафил съм около 150 комплекта и нищо не ми е мухлясало до са.
Напрафил съм около 150 комплекта и нищо не ми е мухлясало до са.
Re: Полезни съвети
А ся си дойдахме на думата. Ти от де знаеш с каква захарност е? Оня го мери и обади че е 8% от туй ми се изправи косата....
Re: Полезни съвети
Кой е тоя оня? Аз го измерих към 195 (г/л) и то след разреждането до 23 л, преди ферментацията. Забравяш, че всичко се контролира при производството на комплекта, и ако нещо не е в ред, се "ъджаства".kill_u написа:А ся си дойдахме на думата. Ти от де знаеш с каква захарност е? Оня го мери и обади че е 8% от туй ми се изправи косата....
Re: Полезни съвети
Мисля че на Килката главния проблем му е, че срафняфа кфо фино се прафи и се е прафило ф България с тфа тука.
Re: Полезни съвети
Хора не ми се спори, вижте го тоя пич какви ги приказва, между 3-тата и 4-тата минута.....
Re: Полезни съвети
Килка, даже и не съм го чул кфи ги приказфа, ма може ли да се ферфа само на тфа кфи ги приказфа еди кой си?
Re: Полезни съвети
Не бе пич, аз затова ви питах, и затова казах че се притесних. Щото вие сте правили такова нещо а аз никога не съм правил така вино.... Затуй и питах. Оня вика 8% захарност, george казва че стигал 19,5% което е супер.
Re: Полезни съвети
Килка, кфо толко се косиш?
Купи си дфа комплекта от Костко (те идфат само по дфа, не можеш да купиш само един) и се пробфай ...
Най фажното е да правиш точно тфа което пише ф указанията (демек да не побългаряваш указанията).
Познавам само един който усра финото (напраи оцет) щот не беше спазфал достатъчна хигиена (щот ф България мачкали гроздедо с крака и немало нужда да се спазфа тфа което пише ф указанията) ...
Купи си дфа комплекта от Костко (те идфат само по дфа, не можеш да купиш само един) и се пробфай ...
Най фажното е да правиш точно тфа което пише ф указанията (демек да не побългаряваш указанията).
Познавам само един който усра финото (напраи оцет) щот не беше спазфал достатъчна хигиена (щот ф България мачкали гроздедо с крака и немало нужда да се спазфа тфа което пише ф указанията) ...
Re: Полезни съвети
Ако имате проблеми с проходимостта на тракта - няколко зрели круши на гладно, плюс голяма чаша силно кафе -
Re: Полезни съвети
Пак за киселото мляко - ако ви става рядко, по добре не слагайте сухо мляко, а сметана, примерно половин литър на 4 л. мляко, добре да се разбърка. Дръжте го едно 8-9 часа в кулъра и си става даже кисело, не "болно" като магазинското.
А после го почвате бааавно с една голяма лъжица...
А после го почвате бааавно с една голяма лъжица...
Re: Полезни съвети
Мани тая сметана, стаа ужасно мазно.7george написа:Пак за киселото мляко - ако ви става рядко, по добре не слагайте сухо мляко, а сметана, примерно половин литър на 4 л. мляко, добре да се разбърка. Дръжте го едно 8-9 часа в кулъра и си става даже кисело, не "болно" като магазинското.
А после го почвате бааавно с една голяма лъжица...
Аз отдафна спрях да слагам сухо за киселото, фместо тва, кат го кльопам, си зимам с лъжицата само от 1 место.
После там се образува ямичка и се събира сурофатка която льокам (§ ме кефи максимално).
С течение на фремето дупката стаа се по дълбока и събира се повече сурофатка.
На края, полофината от киселото (около 1.5 кг) стаа бая гъсто.
Мноо мразя прекалено мазно кисело.
Имам приятели които купуват само едно резняшко кисло което е ужасно мазно и нема фкус на кисело а на сметана ...
Не знам как може да ги кефи, ма нали за фкусове не се спори.
Мойто го оставям да престои около 3-4 дни, стаа по кисело и е фърха.
От друга страна, финаги го прая от култура (бактерии), а не от закфаска от друго кисело.
Тия които го праят от закфаска си мислят че ядат кисело, ма бая се лъжат, щот ф закфаската се изтощава (изчезва) бактерията и нема далавера.
Re: Полезни съвети
Тва откъде го зимаш, продава ли се, или си я култивираш?От друга страна, финаги го прая от култура (бактерии),
Re: Полезни съвети
Продава се, та се продава.7george написа:Тва откъде го зимаш, продава ли се, или си я култивираш?От друга страна, финаги го прая от култура (бактерии),
Ето ...
Re: Полезни съвети
А, мноо па ми дреме кфо е правила баба ми ...B написа:Баба ти все мая си е купувала от магазина на пакетчета...
Ти само кфот тя е правила ли праиш?
Re: Полезни съвети
Ми тук по принципа климата е различен, не случайно тази бактерия броди по родния ни край и така и се нарича, та затова тук не и понася много и е по-добре да си слагаш от пакетчета. Иначе може да си го заквасваш и от друго кисело мляко, но не за дълго, после губи свойсвата си.
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Полезни съвети
Ползвайте морска сол за готвене и салати вместо обикновената тук продавана table salt . Последната е по-преработена, с повече странни добавки, с различна соленост от морската. Абе, не струва, с две думи.
Да ви е сладко, тоест - солено!
Да ви е сладко, тоест - солено!
Re: Полезни съвети
А, тва го правиме мноо отдавна ...7george написа:Ползвайте морска сол за готвене и салати вместо обикновената тук продавана table salt . Последната е по-преработена, с повече странни добавки, с различна соленост от морската. Абе, не струва, с две думи.
Да ви е сладко, тоест - солено!
Re: Полезни съвети
Харесва ми дето всички ви е ясно, кое е полезно и кое не е!
Аз гледам да не ползвам сол.
Живота ми предлага достатъчно солени неща.
Например, сметки, отношения, отговорности.
Полезното е като красотата. Преди време хората са си бръснели главите и са си пускали мустаци, а после са си бръснели мустаците и са си пускали косите, а после всеки си бръсне каквото си има с идеята да е красив и да е полезно, щото това са двете страни на едно нещо.
Така ,че красотата е свързана и със свободата. Щото ако не си наяден и тикаш дълбоко зурлата, в квото са ти сипали а после заспиваш, какво ще видиш от окръжаващия те свят?
Аз гледам да не ползвам сол.
Живота ми предлага достатъчно солени неща.
Например, сметки, отношения, отговорности.
Полезното е като красотата. Преди време хората са си бръснели главите и са си пускали мустаци, а после са си бръснели мустаците и са си пускали косите, а после всеки си бръсне каквото си има с идеята да е красив и да е полезно, щото това са двете страни на едно нещо.
Така ,че красотата е свързана и със свободата. Щото ако не си наяден и тикаш дълбоко зурлата, в квото са ти сипали а после заспиваш, какво ще видиш от окръжаващия те свят?
A- Гост
Re: Полезни съвети
Кои са тия сички, аз § 7 ли?A написа:Харесва ми дето всички ви е ясно, кое е полезно и кое не е!
Re: Полезни съвети
Ау, ми ние сме били много сички тогава.A написа:Ъхъ!
Как разбирате кое е полезно и кое не е?
Виж, ако бехме жени и двамата и бремени, би направило 4 души, ма за сега сме само двама.
Иначе, кое е полезно и кое не, пише ф дебелите книги (ако има кой да чете се пак).
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman