Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Полезни съвети
+5
7george
stimi
Marginal
fluid
kralimarko
9 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Полезни съвети
Ако имате една филия не много сух хляб, а искате да изглежда че нагъвате поне сандвич, просто я сгънете на две и така яжте. Отдалече въобще не се вижда само с масло ли е сандвича, или с нищо такова. Успех!
Освен това, не вярвайте много на форумните приказки.
Освен това, не вярвайте много на форумните приказки.
????????- Гост
Re: Полезни съвети
другият вариант е да се обадите на Линко да ви сфетне как да минете на social и по този начин ще си осигурите и парче cheese
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Полезни съвети
kralimarko, те, новоимигрантите, още от бг-то са наясно как като дойдат у канаТско да легнат на социалче; нали затова е борбата, я... без много напъни да си жувуркаме. тъй че не вярвам да опрат до услугите на бати Линко как да го докопат.
????????- Гост
Re: Полезни съвети
Крали, аз както разбирам, Социо*** говори за свободата, не за салама. По-точно за липсата на свобода. Не е важно, че между прегънатата на две филия няма нищо, а как изглежда това в очите на другите. :(Социопат написа:Ако имате една филия не много сух хляб, а искате да изглежда че нагъвате поне сандвич, просто я сгънете на две и така яжте. Отдалече въобще не се вижда само с масло ли е сандвича, или с нищо такова. Успех!
Освен това, не вярвайте много на форумните приказки.
fluid- Писачко
-
Брой мнения : 2183
Местожителство : София
Дата на регистрация : 22.01.2010
Re: Полезни съвети
Тфа па фъопще не ме кефи, даже, кат знам че некой го дразни как изглежда нещо по мене (нещо лично се пак де) и нарочно му показвам точно тва, та дано се научи, че само аз съм си господар на ...fluid написа:Крали, аз както разбирам, Социо*** говори за свободата, не за салама. По-точно за липсата на свобода. Не е важно, че между прегънатата на две филия няма нищо, а как изглежда това в очите на другите. :(Социопат написа:Ако имате една филия не много сух хляб, а искате да изглежда че нагъвате поне сандвич, просто я сгънете на две и така яжте. Отдалече въобще не се вижда само с масло ли е сандвича, или с нищо такова. Успех!
Освен това, не вярвайте много на форумните приказки.
Re: Полезни съвети
Marginal написа:Тфа па фъопще не ме кефи, даже, кат знам че некой го дразни как изглежда нещо по мене (нещо лично се пак де) и нарочно му показвам точно тва, та дано се научи, че само аз съм си господар на ...
Социо***, май така стоят нещата. Освободи духа си! Не е толкова директна връзката между материалната осигуреност и вътрешната свобода. Като начало, може да си смениш името! Успех! :)
fluid- Писачко
-
Брой мнения : 2183
Местожителство : София
Дата на регистрация : 22.01.2010
Re: Полезни съвети
Ами така де! Аз и като бях бедна, и после като станах не чак дотолкова бедна все по един и същ начин си разсъждавах т.е. все си бях и съм си хепи, и живота ми е непрекъснат карнавал...
Е, разликата е, че ако имаш малко повече средства си по-спокоен за утрешния ден. :)
Е, разликата е, че ако имаш малко повече средства си по-спокоен за утрешния ден. :)
stimi- Писачко
-
Брой мнения : 4915
Рождена дата : 04.08.1970
Възраст : 53
Местожителство : На юг от реката
Дата на регистрация : 31.12.2009
Re: Полезни съвети
Ти нямаш деца, за които да мислиш. Това е просто разликата...
stimi- Писачко
-
Брой мнения : 4915
Рождена дата : 04.08.1970
Възраст : 53
Местожителство : На юг от реката
Дата на регистрация : 31.12.2009
Re: Полезни съвети
Стими има проблеми с десния жартиер. Не ги махай, бе жена, те не пречат чорапите. Може и да се къпеш с тях, стига пране...
Re: Полезни съвети
А-аа тея са със силиконово залепване т.е. безжартиерно...
Не Бе, просто съм си вдигнала полата та да ми се видят стройните крачка...
Не Бе, просто съм си вдигнала полата та да ми се видят стройните крачка...
stimi- Писачко
-
Брой мнения : 4915
Рождена дата : 04.08.1970
Възраст : 53
Местожителство : На юг от реката
Дата на регистрация : 31.12.2009
Re: Полезни съвети
Аз пъ мислех че си без пола....я да турна очилата...
Brakma- Пописва
-
Брой мнения : 276
Местожителство : Горе, горе на кленешата...
Дата на регистрация : 16.06.2010
Re: Полезни съвети
А-ааа имам си, ама е много къса...:)
Абе, това е костюма на дъщерята за Halloween.
Споко, Не съм ходила така да събирам бонбони.
Абе, това е костюма на дъщерята за Halloween.
Споко, Не съм ходила така да събирам бонбони.
stimi- Писачко
-
Брой мнения : 4915
Рождена дата : 04.08.1970
Възраст : 53
Местожителство : На юг от реката
Дата на регистрация : 31.12.2009
топла бира
Никога (!) не отваряйте топла бира! Много пяна и нищо за пиене... Особено ако сте сложили повече захар за финалната газирофка...
Кво да праиш. Петък вечер. Коледната ваканция почна.
Кво да праиш. Петък вечер. Коледната ваканция почна.
Re: Полезни съвети
Мерси на цялата управа...
Та, ако си правите кисело мляко, може да използвате иначе бездействащия зимата кутия-куулър. Задържа топлото даже повече от необходимото. Млякото може и да стане с леко исел вкус, което му придава балканска афтентичност и примесва със спомени от детството... Баба ми едно време го завиваше с едни черги и одеала.
Ако нямате термометър за началната температура - използвай пръста - да ви пари, но да може да траеш, 40 - 45 гр. значи някъде.
Та, ако си правите кисело мляко, може да използвате иначе бездействащия зимата кутия-куулър. Задържа топлото даже повече от необходимото. Млякото може и да стане с леко исел вкус, което му придава балканска афтентичност и примесва със спомени от детството... Баба ми едно време го завиваше с едни черги и одеала.
Ако нямате термометър за началната температура - използвай пръста - да ви пари, но да може да траеш, 40 - 45 гр. значи някъде.
Re: Полезни съвети
E то това си е напарво цял ферментатор. Аз го завивам с одеалата и го слагам в гардероба. Пускам му малко печка да се стопли и така става добре.
А да знаете къде мога да намеря мая за сирене?
А да знаете къде мога да намеря мая за сирене?
Re: Полезни съвети
Залепването на етикетите върху винените бутилки става много добре с лепило за тапети, ако ви е останало. Щото примерно сте решили да боядисвате и не слагате тапети.
Re: Полезни съвети
7george написа:Залепването на етикетите върху винените бутилки става много добре с лепило за тапети, ако ви е останало. Щото примерно сте решили да боядисвате и не слагате тапети.
Що трябва да ги лепим тия етикети?
Re: Полезни съвети
Убий ма, не знам. Ти предлагаш да ги надпишем с химически молиф... (помните ли)?
***
За да не бъркам мерлото с другите марки, примерно. И да знаят, кво ги черпя. 77 причини има за всичко.
***
За да не бъркам мерлото с другите марки, примерно. И да знаят, кво ги черпя. 77 причини има за всичко.
7_george- Гост
Re: Полезни съвети
Кажи, как правиш виното? Значи гледах едно филмче в тубето. Оня показно разтваряше шарата в вода и тем подобни. Направи ми впечатление че каза накрая че е стигнал 8% захарност и съм сигурен че каза 8 не 18 щото го превъртях няколко пъти. В българия като правихме виното за бялото гледахме да е 18% а за червеното 20-22%. За да стане хубаво вино. Сега от 8% не знам къв алкохол може да се изкара.
Някъде бъркам ли?
Някъде бъркам ли?
Re: Полезни съвети
Не знам кфо разбираш под "хубаво", ма относно захарността, за тфа има сухи, полу-сухи и останалите фина.
Аз лично пия само сухо .
Аз лично пия само сухо .
Re: Полезни съвети
Толко, едфам сфързфаме дфата края, живи сме за оплакфане ...Didi написа:Tolko li go zakasaxte,ta vsi4ko sami si pravite ?
Re: Полезни съвети
Феминизъмъ Диди до там води
myhata II- Пише та пише
-
Брой мнения : 6266
Местожителство : TORONTO
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Полезни съвети
Marginal написа:Не знам кфо разбираш под "хубаво", ма относно захарността, за тфа има сухи, полу-сухи и останалите фина.
Аз лично пия само сухо .
Шефе да ти ферментира шарата, ти трябва захар вътре. Не знам колко ти е сухо виното, ама лично мен ме кефи да направи 12% алкохол. А за да стигнеш толко, ти требе захарност не по малко от 16%. И това е при оптимални условия на ферментация. Изкарал съм изпит по производство на алкохолни напитки хихихихих
Re: Полезни съвети
Ако си купиш 1 кит (комплект) там всичко си пише, никаква захар не се добавя. Има един концентриран сироп от грозде, който се разрежда с вода, слага се винена мая, изчаква се да ферментира, мери се плътността, дегазира се, стабилизира се и се избистря след ферментацията. Както го правят и тези дето продават на пазара, в общи линии.kill_u написа:Кажи, как правиш виното? ...
Някъде бъркам ли?
Българската домашна традиционна технология ми се вижда доста по-примитивна, макар и от истинско грозде.
Re: Полезни съвети
Аз смятам да го опитам, тукашния начин, но пак ти казвам че това което гледах, пича слагаше и царевична захар. Потърси из тубето и ще го видиш.
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman