Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
МЕКИЦИ---/Пърженки/
+6
Вода
alaya
КПУ
Marginal
troll
kralimarko
10 posters
Страница 1 от 1
МЕКИЦИ---/Пърженки/
МЕКИЦИ/Пърженки/
1 кг брашно
850 мл вода
5 гр.прясна мая
2 гр.сода
20 гр.сол
Във водата се поставят всички продукти и се разбъркват с ръка.Получава се рядко тесто,което се покрива и се оставя за 15 мин. да втаса.Отново се разбърква с ръка и се оставя още 10 мин.
Пържат се в по-дълбок съд с около 700 мл олио.От посочените продукти се получават около 50 мекички.Аз ги приготвям с 1/3 от продуктите и се получават около 16 броя.Поръсват се с пудра захар.
Най-трудното нещо е оформянето на мекиците.Аз го правя като топя пръстите си в олио.Чувала съм,че могат да се оформят и с потопени във вода пръсти,но не съм пробвала,защото се страхувам.че така олиото ще пръска много.
1 кг брашно
850 мл вода
5 гр.прясна мая
2 гр.сода
20 гр.сол
Във водата се поставят всички продукти и се разбъркват с ръка.Получава се рядко тесто,което се покрива и се оставя за 15 мин. да втаса.Отново се разбърква с ръка и се оставя още 10 мин.
Пържат се в по-дълбок съд с около 700 мл олио.От посочените продукти се получават около 50 мекички.Аз ги приготвям с 1/3 от продуктите и се получават около 16 броя.Поръсват се с пудра захар.
Най-трудното нещо е оформянето на мекиците.Аз го правя като топя пръстите си в олио.Чувала съм,че могат да се оформят и с потопени във вода пръсти,но не съм пробвала,защото се страхувам.че така олиото ще пръска много.
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Здрасти Крали Марке!kralimarko написа:МЕКИЦИ/Пърженки/
1 кг брашно
850 мл вода
5 гр.прясна мая
2 гр.сода
20 гр.сол
Във водата се поставят всички продукти и се разбъркват с ръка.Получава се рядко тесто,което се покрива и се оставя за 15 мин. да втаса.Отново се разбърква с ръка и се оставя още 10 мин.
Пържат се в по-дълбок съд с около 700 мл олио.От посочените продукти се получават около 50 мекички.Аз ги приготвям с 1/3 от продуктите и се получават около 16 броя.Поръсват се с пудра захар.
Най-трудното нещо е оформянето на мекиците.Аз го правя като топя пръстите си в олио.Чувала съм,че могат да се оформят и с потопени във вода пръсти,но не съм пробвала,защото се страхувам.че така олиото ще пръска много.
Да си жива и здрава и още у петък ша я пробвам рецептата начи! Аз обчам пържатори!Ма ги правя нормално с по гъсто тесто и слагам по някое сиренце вътре, а то се размеква и попива навсякъде!:––)
troll- Пописва
- Брой мнения : 314
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Те това е ...ич не е лесно и артист да си т.е. в чужда кожа да си наврян. Крали Марко излезна че нема ташаци...ба си мамата. Я да видя мойте висят ли си...ааа тука са. :)
КПУ- Писачко
-
Брой мнения : 605
Дата на регистрация : 23.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Мммм вкусно
гадина такава, как ми се прияде сега
гадина такава, как ми се прияде сега
alaya- Почти не пише
-
Брой мнения : 160
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 12.01.2009
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
КПУ написа:Те това е ...ич не е лесно и артист да си т.е. в чужда кожа да си наврян. Крали Марко излезна че нема ташаци...ба си мамата. Я да видя мойте висят ли си...ааа тука са. :)
tova pak zashto--neshto ne te razbrah ?????
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
kralimarko написа:КПУ написа:Те това е ...ич не е лесно и артист да си т.е. в чужда кожа да си наврян. Крали Марко излезна че нема ташаци...ба си мамата. Я да видя мойте висят ли си...ааа тука са. :)
tova pak zashto--neshto ne te razbrah ?????
Чувала съм,че могат да се оформят и с потопени във вода пръсти,но не съм пробвала,
alaya- Почти не пише
-
Брой мнения : 160
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
aaaaaaaaaaa razbrah ,,,abe hora to e copy and paste ..hehehehe lele lele leleeeeeeee kolko ste ''zabelejitelni'' znachi
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Бе ти внимавай, щото после кво стана ...
troll- Пописва
- Брой мнения : 314
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Грешката е верна начи и сичко си дойде на местото. :)
А мекичките си ги бива поне на вид сигур и на вкус ще да са добре.
А мекичките си ги бива поне на вид сигур и на вкус ще да са добре.
КПУ- Писачко
-
Брой мнения : 605
Дата на регистрация : 23.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Намериха се т....те на Крали и сега всички можем да ядем мекици
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
az zabarkash testoto i go ostavish v hladilnika..utre che prajim na zakuska
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
......
Последната промяна е направена от danielle на Нед 21 Юни 2009, 15:13; мнението е било променяно общо 1 път
danielle- Писачко
-
Брой мнения : 2594
Рождена дата : 01.01.1968
Възраст : 56
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Dnes izparjih mekichkite za zakuska i bulkata mnogo i haresa s med i kiselo mliako ....a az iziadoh 6...hehehehehe s airan i sirence ....u haaaaaaaaaaa napravo stanaha super
kralimarko- Писачко
-
Брой мнения : 1566
Рождена дата : 01.10.1968
Възраст : 55
Местожителство : Buenos Aires -Argentina
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Тази сутрин и ние ги направихме.
Страхотни станаха!
Страхотни станаха!
ARMY- Пописва
-
Брой мнения : 352
Рождена дата : 04.02.1967
Възраст : 57
Местожителство : Mississauga
Дата на регистрация : 14.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
само ме намамихте с тези мекици сеа...кво да праа..тея дни ни готвачка ни чистачка...стана дилема...стана проблема....
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Е, Папа, те пефиците за тфа са станали пефици, за да не са готфачки и чистачки ...
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
верно нещо съм се упуснал е падам си по песни и танци до зори/като кулинар естет ич ме няма/..,но преди винаги имах някакъв резервен вариант..ама сега нъц...с тая еманципация мноо нахитряха-изтарикатиха се...последната летоска забърса един 25г..и даже ми забрани да я търся,щот да не се подплашил бил...ма да видиш промяна..изруси се подмлади се на масаж и солар ходи...маани..деееа..а папарацко гладен...
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
ето нещо и за палачинките...бе тия хора полудеха...
Д-р Рут Феърлав съставила сложната формула, за улеснение на готвачите по света. Според нея най-голямо значение за успешната порция е температурата на нагрятия котлон, както и пухкавината на разбитата смес.
В целият си вид рецептата е следната :100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E)
В сложното уравнение L представлява броят на бучките в тестото, а С е неговата консистенция. Буквата F отразява най-лошия резултат, k е идеалната консистенция, T означава сгорещеността на тигана.
Идеалната температура на тигана е представена от буквата m, а S е времето, за което сместа трябва да престои преди да бъдат направени палачинките. Е-показва колко трябва да престоят сготвените палачинки преди да бъдат изядени.
http://news.ibox.bg/news/id_449408846
Д-р Рут Феърлав съставила сложната формула, за улеснение на готвачите по света. Според нея най-голямо значение за успешната порция е температурата на нагрятия котлон, както и пухкавината на разбитата смес.
В целият си вид рецептата е следната :100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E)
В сложното уравнение L представлява броят на бучките в тестото, а С е неговата консистенция. Буквата F отразява най-лошия резултат, k е идеалната консистенция, T означава сгорещеността на тигана.
Идеалната температура на тигана е представена от буквата m, а S е времето, за което сместа трябва да престои преди да бъдат направени палачинките. Е-показва колко трябва да престоят сготвените палачинки преди да бъдат изядени.
http://news.ibox.bg/news/id_449408846
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: МЕКИЦИ---/Пърженки/
Tези мекици по ми вървят със сиренце и айрян , ама като съм снощен ги плющя и със зелева чорба .
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman