Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Similar topics
Велик ден идва
+8
Marginal
msdkg.a
vanelo
Jennie
Вода
Mr800Days
myhata II
danielle
12 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Велик ден идва
тя вярата е като една хубава жена .доближи ли се един мъж до нея трудно ще устои да не си поиска да и накъса шортите или да прави любов с нея.та така ,от там и идват и 75те % съблазнени.
Mr800Days- Писачко
- Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Re: Велик ден идва
Почваш ...myhata II написа:Marginal написа:Тва някъде го прочете ли или ти сама го реши че е така?msdkg.a написа:Добре ,че нямам какво да показвам . Така и така не ходя ,дори и за Велик ден.Не мога да приема ,че се изповядват и после като излязат пак вършат същото.Тъй като ще им се опростят греховете. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ то се прощава ,ама до време.
Taя вечер си ЗАЯДЛИВ !!!
Re: Велик ден идва
Бате, айде да те направиме един политик.Mr800Days написа:тя вярата е като една хубава жена .доближи ли се един мъж до нея трудно ще устои да не си поиска да и накъса шортите или да прави любов с нея.та така ,от там и идват и 75те % съблазнени.
С тия мъдрости, бая табарнашки глави ше замаяш !!!
Re: Велик ден идва
табарнашките не ме влекат,ша кажеш ,че дюлгерин ги е правил ,а не ....
Mr800Days- Писачко
-
Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Re: Велик ден идва
....
Последната промяна е направена от danielle на Нед 21 Юни 2009, 18:36; мнението е било променяно общо 1 път
danielle- Писачко
-
Брой мнения : 2594
Рождена дата : 01.01.1968
Възраст : 56
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Велик ден идва
викаш въртяхме я ,въртяхме я и пак до оная работа опряхме.
та в тоя смисъл бабо да те питам теб като познавячка на мъжката душевност-гладен или кахърен ... се вдига по трудно
та в тоя смисъл бабо да те питам теб като познавячка на мъжката душевност-гладен или кахърен ... се вдига по трудно
Mr800Days- Писачко
-
Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Re: Велик ден идва
...
Последната промяна е направена от danielle на Нед 21 Юни 2009, 18:36; мнението е било променяно общо 1 път
danielle- Писачко
-
Брой мнения : 2594
Рождена дата : 01.01.1968
Възраст : 56
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Велик ден идва
Mr800Days написа:верно,тръпката е когато видиш резултата от това което си сътворил и не може да се замени с нищо даже и с нещо по качественно купено от магазина .аз само дадох опция за хора на които не им се занимава.
mnogo blagodaria za opciata - ot lubitelite na drugi trupki;)
ninka83- Пописва
-
Брой мнения : 202
Дата на регистрация : 14.02.2009
Re: Велик ден идва
кажи сега кои са другите тръпки.за тая на чатала знаеме и за нея не питаме да се изкажа предварително.
Mr800Days- Писачко
-
Брой мнения : 4254
Дата на регистрация : 17.01.2009
Великден идва
Само тая вечер ли е заядлив ? Има ли мярка в работата ? А сега обещаните рецепти.Понеже са няколко / общо -взето повтарят рецептата от поместения по-горе линк/ ще ги пускам на порции.
№1- Финни козунаци-5 кг брашно ,80 жълтъка и 10 белтъка,900 гр захар,доста -тъй като сега не е качествена -ванилия / в оригиналната рецепта са 3 прахчета /,1 шепа стафиди,1 кг чисто масло ,малко сол,1 л прясно мляко,250 гр каймак -разбирай сметана,мая кубче с размер 5/5/5.След като си поспа ще продължа. Приятен ви ден !
№1- Финни козунаци-5 кг брашно ,80 жълтъка и 10 белтъка,900 гр захар,доста -тъй като сега не е качествена -ванилия / в оригиналната рецепта са 3 прахчета /,1 шепа стафиди,1 кг чисто масло ,малко сол,1 л прясно мляко,250 гр каймак -разбирай сметана,мая кубче с размер 5/5/5.След като си поспа ще продължа. Приятен ви ден !
msdkg.a- Почти не пише
-
Брой мнения : 12
Рождена дата : 01.01.1955
Възраст : 69
Местожителство : Bulgaria-Varna
Дата на регистрация : 07.04.2009
Re: Велик ден идва
...
Последната промяна е направена от danielle на Нед 21 Юни 2009, 18:36; мнението е било променяно общо 1 път
danielle- Писачко
-
Брой мнения : 2594
Рождена дата : 01.01.1968
Възраст : 56
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Велик ден идва
Мързелив козунак” Бурда” (осъвременен вариант)
500 гр. брашно 250 мл. топло мляко, 20 гр. мая, 1 - 2 яйцеа, 150 гр. захар, кората на един лимон, 100 гр. олио
Приготвяне: Всички съставки се слагат в голяма купа и се бъркат с миксер с бъркалките за хляб. Втасва докато удвои обема си. Оплита се както ви е удобно и се поръсва със захар, може да се добавят в тестото стафиди и отгоре да се сложат орехи. Втасва пак за 15-20 минути.
Козунаците се месят редки или по-твърди. По-редките могат да се пекат само във форми. Те са по шупливи и по-леки, а по-твърдото тесто може да се плете на коси, да се правят разни питки и др. От козуначеното тесто също можем да си направим и други сладки - меринги, бухти и др.
Финни козунаци - 1 вариант
5 кг брашно, 80 жълтъка и 10 белтъка, 900 г захар, 3 праха ванилия, 1 шепа стафиди, 1 кг чисто масло, малко сол, 1 кг мляко, 1/4 чаена чаша каймак (бел - сметана), 1 парче мая голямо 5 на 5 см.
Козунаци - 2 вариант /най-употребяемите/
около 5 кг брашно, ако дойде малко, прибавя се още, 40 яйца, 1 кг чисто масло, или 1/2 кг мас, 1/2 кг захар, настъргана кора и сокът от 1 лимон, малко сол, 1-1 1/2 кг мляко, шепа стафиди, мая - 5 на 5 см. За по-редки - по-малко брашно.
Козунаци - 3 вариант
на 1 кг брашно се слагат 8 яйца, 1/4 кг мас, 1/4 кг захар, кора от 1/2 лимон, сол и 1/4 кг мляко, мая за 5 кг - парче 5 см на 5 см, брашно
За по-редки козунаци
З кг брашно, 1 кг мляко, 600 г захар, 1/3 чаена чаша масло, шепа стафиди, малко сол, кора и сок от един лимон, мая едно парче 4 на 4 см.
Приготовление изобщо на козунаците:
Около 1 кг брашно се попарва с топло мляко, докато се образува възредка каша. Изстива, докато търпи пръста. Маята се размива с топлото мляко (да не се попари) прибавя се 2-3 парчета захар (2-3 с.л. захар) и съединява с кашата. Поставя се на топличко да втаса. Брашното се пресява и се постопля и се слагат яйцата (отделно жълтъците и белтъците разбити), захарта разтопена с млякото, маята, солта и лимона, а маслото се оставя за омесване. Омесва се тестото, като от време на време се прибавя от маслото (разтопено), докато започне да пуща шупли. Оставя се покрито да втаса на топло място. Готово, разлага се по форми, намазани с масло (пълни до половина), оплетени коси, руло и др. При разлагането се примесват към тестото по малко стафиди. Оставят се пак да втасат на топло и щом почти напълнят формите (да не превтасват), намазват се леко с белтък, посипват се по желание със захар и се набождат с бадеми. Пече се отначало в гореща и се допича в умерена пещ. Познават се, че са добре опечени с клечка, по която да не остава сурово тесто.
Козунаците, особено тия само от жълтъци, се правят високи, като увеличим формата с картон. Такива козунаци се пекат във високи фурни.
Меринги
Козуначено тесто се поставя в малки формички и след като се опекат и изстинат натопяват се в умерено гъст сироп парфюмиран с няколко капки ром или ванилия. Тъй натопените меринги се срязват и се гарнират с разбит каймак (сметана), разредено пелте и др.
Руло от козунак
Взема се парче втасало козуначено тесто, разточва се на пласт дебел един пръст, който се слага в чиста кърпа. Върху този лист може.да се намаже мармалад, но по-добре е плънка от орехи. Орехите могат да се употребят по няколко начина. Да се нарежат на тънички филийки и сварят в захарен сироп или да се счукат, смесят със счукана захар и малко счукан дарчин (старо наименование на канелата) или да се свари захарен сироп с 2-3 супени лъжици какао и в него да се сложат счукани орехи. И в трите случая, след като се настеле плънката, поръсва се с малко счукана галета, листът се навива на руло с помощта на кърпата, слага се в намазана с масло тепсийка, намазва се отгоре с кристална захар. Същото руло може да се направи вместо с орехи, с бадеми.
Козуначени бухти
Козуначеното тесто се прави на топчици, които се пържат в изобилно масло или мас. Маслото да е горещо, но да се пържат на умерен огън. Още горещи се посипват със захар. Може вътре да се напълнят с мармалад.
Рецептите за ознаците са публикувани в списанието “Икономия и домакинство” през месец април 1925 година, книжка 8. Текстът е в оригиналния вариант, променен е единствено правописът. Това е част от книгите и списанията, които намерих в един дом в който има много книги, дома в който порастнах, хората които ме направиха такава, каквато съм ги няма вече. Затова радвайте се на любимите ви хора, празнувайте заедно и се обичайте.
Сеа не сьм готвач ама каката по горе се напраи на интересна та ето ви ги сичките
500 гр. брашно 250 мл. топло мляко, 20 гр. мая, 1 - 2 яйцеа, 150 гр. захар, кората на един лимон, 100 гр. олио
Приготвяне: Всички съставки се слагат в голяма купа и се бъркат с миксер с бъркалките за хляб. Втасва докато удвои обема си. Оплита се както ви е удобно и се поръсва със захар, може да се добавят в тестото стафиди и отгоре да се сложат орехи. Втасва пак за 15-20 минути.
Козунаците се месят редки или по-твърди. По-редките могат да се пекат само във форми. Те са по шупливи и по-леки, а по-твърдото тесто може да се плете на коси, да се правят разни питки и др. От козуначеното тесто също можем да си направим и други сладки - меринги, бухти и др.
Финни козунаци - 1 вариант
5 кг брашно, 80 жълтъка и 10 белтъка, 900 г захар, 3 праха ванилия, 1 шепа стафиди, 1 кг чисто масло, малко сол, 1 кг мляко, 1/4 чаена чаша каймак (бел - сметана), 1 парче мая голямо 5 на 5 см.
Козунаци - 2 вариант /най-употребяемите/
около 5 кг брашно, ако дойде малко, прибавя се още, 40 яйца, 1 кг чисто масло, или 1/2 кг мас, 1/2 кг захар, настъргана кора и сокът от 1 лимон, малко сол, 1-1 1/2 кг мляко, шепа стафиди, мая - 5 на 5 см. За по-редки - по-малко брашно.
Козунаци - 3 вариант
на 1 кг брашно се слагат 8 яйца, 1/4 кг мас, 1/4 кг захар, кора от 1/2 лимон, сол и 1/4 кг мляко, мая за 5 кг - парче 5 см на 5 см, брашно
За по-редки козунаци
З кг брашно, 1 кг мляко, 600 г захар, 1/3 чаена чаша масло, шепа стафиди, малко сол, кора и сок от един лимон, мая едно парче 4 на 4 см.
Приготовление изобщо на козунаците:
Около 1 кг брашно се попарва с топло мляко, докато се образува възредка каша. Изстива, докато търпи пръста. Маята се размива с топлото мляко (да не се попари) прибавя се 2-3 парчета захар (2-3 с.л. захар) и съединява с кашата. Поставя се на топличко да втаса. Брашното се пресява и се постопля и се слагат яйцата (отделно жълтъците и белтъците разбити), захарта разтопена с млякото, маята, солта и лимона, а маслото се оставя за омесване. Омесва се тестото, като от време на време се прибавя от маслото (разтопено), докато започне да пуща шупли. Оставя се покрито да втаса на топло място. Готово, разлага се по форми, намазани с масло (пълни до половина), оплетени коси, руло и др. При разлагането се примесват към тестото по малко стафиди. Оставят се пак да втасат на топло и щом почти напълнят формите (да не превтасват), намазват се леко с белтък, посипват се по желание със захар и се набождат с бадеми. Пече се отначало в гореща и се допича в умерена пещ. Познават се, че са добре опечени с клечка, по която да не остава сурово тесто.
Козунаците, особено тия само от жълтъци, се правят високи, като увеличим формата с картон. Такива козунаци се пекат във високи фурни.
Меринги
Козуначено тесто се поставя в малки формички и след като се опекат и изстинат натопяват се в умерено гъст сироп парфюмиран с няколко капки ром или ванилия. Тъй натопените меринги се срязват и се гарнират с разбит каймак (сметана), разредено пелте и др.
Руло от козунак
Взема се парче втасало козуначено тесто, разточва се на пласт дебел един пръст, който се слага в чиста кърпа. Върху този лист може.да се намаже мармалад, но по-добре е плънка от орехи. Орехите могат да се употребят по няколко начина. Да се нарежат на тънички филийки и сварят в захарен сироп или да се счукат, смесят със счукана захар и малко счукан дарчин (старо наименование на канелата) или да се свари захарен сироп с 2-3 супени лъжици какао и в него да се сложат счукани орехи. И в трите случая, след като се настеле плънката, поръсва се с малко счукана галета, листът се навива на руло с помощта на кърпата, слага се в намазана с масло тепсийка, намазва се отгоре с кристална захар. Същото руло може да се направи вместо с орехи, с бадеми.
Козуначени бухти
Козуначеното тесто се прави на топчици, които се пържат в изобилно масло или мас. Маслото да е горещо, но да се пържат на умерен огън. Още горещи се посипват със захар. Може вътре да се напълнят с мармалад.
Рецептите за ознаците са публикувани в списанието “Икономия и домакинство” през месец април 1925 година, книжка 8. Текстът е в оригиналния вариант, променен е единствено правописът. Това е част от книгите и списанията, които намерих в един дом в който има много книги, дома в който порастнах, хората които ме направиха такава, каквато съм ги няма вече. Затова радвайте се на любимите ви хора, празнувайте заедно и се обичайте.
Сеа не сьм готвач ама каката по горе се напраи на интересна та ето ви ги сичките
myhata II- Пише та пише
-
Брой мнения : 6266
Местожителство : TORONTO
Дата на регистрация : 13.01.2009
Религиозни ли сте? Вижте религионометърът!/ру/
http://uath.org/religiometer/index.php------- По повод настъпващият голям християнски празник Великден и относно съмненията на наш съфорумец, проверете религиозни ли сте и от коя религия!
vanelo- Писачко
-
Брой мнения : 718
Дата на регистрация : 26.01.2009
Re: Велик ден идва
"Est Modus in Rebus" ...- Това в превод не значи ли - " Има мярка в работата " ?
msdkg.a- Почти не пише
-
Брой мнения : 12
Рождена дата : 01.01.1955
Възраст : 69
Местожителство : Bulgaria-Varna
Дата на регистрация : 07.04.2009
Re: Велик ден идва
Искам да се извиня за вчерашния ми следобеден неуспех. След като писах и писах и отидох на изпращане изведнъж всичко изчезна и не можах да се включа отново .А днес ,когато исках да продължа се оказва ,че Мухата ме е изпреварил и така точно ме е цитирал ,че човек може да си помисли за компютърно плагиатство. Относно 5-те кг брашно -направете повечко ,за да има и за мен ,ако ви дойда на гости .
msdkg.a- Почти не пише
-
Брой мнения : 12
Рождена дата : 01.01.1955
Възраст : 69
Местожителство : Bulgaria-Varna
Дата на регистрация : 07.04.2009
Re: Велик ден идва
папаракус изчезва у Касабланка...след тва се забивам по-италианско и мисла от там да си пишем...нема и се върна вече у БГ-то...писна ми тая кретенийка тук...стига....
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Велик ден идва
Нещо ,мноо си са изнервил,братчет,клин клин избива
Начи веднагь треба да си намериш друга
Начи веднагь треба да си намериш друга
myhata II- Пише та пише
-
Брой мнения : 6266
Местожителство : TORONTO
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Велик ден идва
брей...Муа..пак спретна инсинуацийка...каките са само пост фактум...проблемата обаче е кардинална......
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Велик ден идва
Не, значи: "Всяко нещо се мени" ...msdkg.a написа:"Est Modus in Rebus" ...- Това в превод не значи ли - " Има мярка в работата " ?
Re: Велик ден идва
Няма за какво да се извиняваш msdkg.a.
Аз например, преди се ядосвах и се обиждах когато не ми отговарят, а уж са "онлайн".
После видях че може да те показва компа "онлайн" а ти да си вече много далече ...
Аз например, преди се ядосвах и се обиждах когато не ми отговарят, а уж са "онлайн".
После видях че може да те показва компа "онлайн" а ти да си вече много далече ...
Re: Велик ден идва
Фнимавай много с резняшките манафи там.paparazzo написа:папаракус изчезва у Касабланка...след тва се забивам по-италианско и мисла от там да си пишем...нема и се върна вече у БГ-то...писна ми тая кретенийка тук...стига....
Иначе успех !!!
Re: Велик ден идва
айде Марги се смейте пак...,но bateto за мен си е като пророк...все мисла,че там ще финишираме и ще си пием маастиката с кеф.....
за пръв път бях в Кипър като беше войната в залива..91/92../доста се омагьосах вече-баси виното-както и да е/...и се запознахме там с един Шейх/там си има лятна вила/-беше възирал от Кувейт...та на самолета беше си натоварил само Ролса..немаше една кинта/всичките им сметки бяха блокирани-а Халил беше на 35-тогава...та папаракус с една приятелка...колко ни черпи/на всякъде само се подписваше-всичко си му беше фрии,на доверие/..йдея си нямаш...колко интелегентен,начетен,грамотен..маани...още си пишем по нета с него....
та ще се види мисля,аз....
за пръв път бях в Кипър като беше войната в залива..91/92../доста се омагьосах вече-баси виното-както и да е/...и се запознахме там с един Шейх/там си има лятна вила/-беше възирал от Кувейт...та на самолета беше си натоварил само Ролса..немаше една кинта/всичките им сметки бяха блокирани-а Халил беше на 35-тогава...та папаракус с една приятелка...колко ни черпи/на всякъде само се подписваше-всичко си му беше фрии,на доверие/..йдея си нямаш...колко интелегентен,начетен,грамотен..маани...още си пишем по нета с него....
та ще се види мисля,аз....
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Велик ден идва
Важи Папа.
Само не разбрах ква е приликата между случая с батето и резняка от Кувейт ...
Само не разбрах ква е приликата между случая с батето и резняка от Кувейт ...
Re: Велик ден идва
абе сори нещо се понапих и обърках темата...мани тва ами упуснах най-важното-Ролса беше позлатен/инкрустиран/с истинско24-каратово злато..до тогава не бях виждал нещо подобно...абе седа гледам и не ми го побира главата...никак даже и не съм и мислил,че може да има нещо подобно....никога до тогава не си и бях представил,че може да съществува такова богатство....маани...
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Велик ден идва
Е, съществуват още кой знай кви богатства ...
Нали и аз отивам да напълня каруцата с бензин секи 10 дена и повярфай ми, не съм само аз така ...
Нали и аз отивам да напълня каруцата с бензин секи 10 дена и повярфай ми, не съм само аз така ...
Re: Велик ден идва
тойотката ми е на нафтица...
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ВЕЛИК ДЕН е в БГ -Христос Воскресе
» Човека идва в Канада,с виза е !!
» Вярвате ли че на 21 декември 2012 идва края на света ?
» Човека идва в Канада,с виза е !!
» Вярвате ли че на 21 декември 2012 идва края на света ?
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman