Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Similar topics
Рецептите на Дядо
+4
7george
FenderGaida
Вода
Sgan
8 posters
Страница 3 от 5
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Рецептите на Дядо
Ужаст ...FenderGaida написа:Туй брачеди не ви го казвам от нещо злоба . аз не съм такъф.
Едно време тъйде цял живот парти кат нивидял. Но и много работа. се пак компенсираше.
Един ден тряаше да се запиша на училище и ме принудиха да хвана един клас дет беше цял семестър за здравеопазване. В америка е тъй учат кфо ли не.
Една медицинска сестра ни преподаваше.
И сякви СПР сертификати си изкарах и тн.. Ама най големия шок доеъйде кат имахме задължелен преглед медицински.
Мериха ми мазнина.сила -лицеви опори, кардио- бягане, кръвна картина, захар в кръвта, кво ли не.
И един доктор ми каза че ако не внимавам до 10 години я диабед я нещо друго.
Тогава бях 237 паунда.И ходех на фитнес секи ден. Някфо животно. А и 2 години по 12 часа на ден на крак -6 дни седмицата.,на 7мия по 8 часа ми се видяха много . минах на 70 часа.
След туй форуми, ресърч и паднах до 185 паунда.
За ваше добро.
Ся тез офиси ми ибават мамата. Тряа са гърча след работа.Канада кат цяло ми повлия зле.
И аз съм торба и обездвижен заради скапаното копито, ма цакам Йога и гледам да се подържам.
Ако имаш некфи здравни проблеми, драсни ми на лични, или ми звънни по телефона и щи обадя 2-3 лафа.
Re: Рецептите на Дядо
ми много хубав въпрос някой път тряа да се забрави кантара . много неща нямат значение .секи е различен.Вода написа:Всичко разбрах, с изключение на това с паундите. Мога да си ги превърна в килограми, ама защо да се мъча. Ти не се ли теглиш в килограми, а и зависи колко си висок, ама не го пиши в стъпки или палци. Мразя да конвертирам.
Ама има един калибър дет ти мерят мазнината на някви места кат под ръката, по шкемвбето по -краката на няква стойка .
и тоз калибър показва колко мазнина имаш.
Ся най доброто е да си в басейн . По скъпо но по точно. Там мерят водата която изплува от теб. Повече мазнина повече плуваш нагоре. Не съм сигурен, беше пара и не ми се харчише.
Но жена ми е няква маняк на кое колко и работи системата. аз само изпълнявам с рецепти.
И излизаме и аз пия тя не.ок съм за ся.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Това е най голямата пеерастина на света ако ядеш.Marginal написа:А за тва кфо ше кажеш?FenderGaida написа:Много буклуци ядете. Кфи са тез микровълнови глупости, и картофи на прах и сякфи химикали.Странник написа:Хе-хе!
И аз прая, ма мойта е мързелива та дрънка.
Взимам пюре от картофи на прах. Слагам му пресно мляко повечко и чесново масло и се получава супата. Притоплям я в микрото.После слагам хлебни кубчета за салата, най-често зести гарлик и става супер.
Слушай момче тъз работа съм я бачкал 7 години и 2 в софия.
А в софия бях едно време при заре шахбазян. Дет отвори кенара.Тоа преди Люлин дет са офисите отгоре.
Найш кфи мизерии са слагат да не са развалят тез така наречени храни.Е тука са четворно.
Тряше да си го преведа на английски да разбера кфо умъртвително лайно казваш.
Аз си зимам морска сол с йод. Медитеранска някфа.
Олио само върджин олив нищо друго
Риба яко.
Ядки яко.
Брашно нула.
Царевица нула.
Картфи нула.
Ресърч за добри и лоши въглехидрати.
Движение и движение иначе майката си ибало.
Иначе потопа ши на удари без да е дошъл.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Категорично не съм съгласен с понятия като "нула".
Дозата прави лекарството.
Всеки сам трябва да си направи менюто, но ако правилно разбирам нещата ти сега имаш проблем, щото по-рано си имал натоварвания в работата, а сега седиш на стол. Не може да се яде все едно и също количество, а и качество. Трябва да имаш и други проблеми, щото не е се едно да работиш в кухня и да управляваш сложни структури от данни.
Но дано дилваш с това.
Дозата прави лекарството.
Всеки сам трябва да си направи менюто, но ако правилно разбирам нещата ти сега имаш проблем, щото по-рано си имал натоварвания в работата, а сега седиш на стол. Не може да се яде все едно и също количество, а и качество. Трябва да имаш и други проблеми, щото не е се едно да работиш в кухня и да управляваш сложни структури от данни.
Но дано дилваш с това.
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Re: Рецептите на Дядо
Аз съм проучвала много диети (без да ги пробвам на себе си, мразя диетите и ограниченията) и съм стигнала до извода, че трябва да се яде всичко, що е естествено, но... в умерени количества. Организмът има нужда от всичко и някои неща дори не можеш да си ги набивиш по друг начин. Колкото и да е странно, но тук важи старата максима "от всичко по малко". В менюто трябва да присъстват и картофи, и ориз, и зеленчуци, и риба, и ядки, и плодове, и мед, и шоколад (не е задължително), и месо (също не е задължително, но ако ти се яде, значи организмът ти има нужда от него), и млечни произведения. Хората трябва да се научат да си слушат тялото. То само им казва кога и какво да ядат за да си набавят необходите за здравето вещества.
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Рецептите на Дядо
Не съм съгласен че тряа да се яде кфото тялото ти казва.Вода написа:Аз съм проучвала много диети (без да ги пробвам на себе си, мразя диетите и ограниченията) и съм стигнала до извода, че трябва да се яде всичко, що е естествено, но... в умерени количества. Организмът има нужда от всичко и някои неща дори не можеш да си ги набивиш по друг начин. Колкото и да е странно, но тук важи старата максима "от всичко по малко". В менюто трябва да присъстват и картофи, и ориз, и зеленчуци, и риба, и ядки, и плодове, и мед, и шоколад (не е задължително), и месо (също не е задължително, но ако ти се яде, значи организмът ти има нужда от него), и млечни произведения. Хората трябва да се научат да си слушат тялото. То само им казва кога и какво да ядат за да си набавят необходите за здравето вещества.
Храната се дели на добра за теб и лоша за теб.
Царевицата например е във сичко. Това е севрно американската действителност. Много евтина за производство.
Начи рибата я хранят с царевица. Сички подсладители са с корн сироп.
Ся добрее е да си наясно с понятията добри въглехидрати и лоши въглехидрати.
На прост език единия вид лошите стават на захар твърде бързо в кръвта ти. А добрите са комплексни сложни и имат бенефит.
Ориз може но кафяф той е комплех. Царевица само млечна.
Бялия хляб той е симпъл карб, само пълно зърнест.
Другото е олиото.
Едното доброто ти намаля холестерола, другото като маргарини,краве масла, шортни му викат това дето го използват в дийп фраяри, са изклъчително вредни.
Добрите са зехтин, слънчогледови и сякви растителни масла.
От картофи може тез сладките.
А плодовете са друга игра викат му Glycemic Index
А диети не работят щот човек се мъчи с тях. Правилното хранене идва с знание.
И пазаруването да става в покрайнините на магазината не в средата между редовете.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Много добре обеснено:
Most people can’t tell a good carbohydrate from a bad one if their life depended on it. But it does. Carbohydrates have gotten a bad rap of late. But before you vote all carbs off the island, learn how to tell a good carb from a bad carb.
Carbohydrates are the most misunderstood and maligned of all the calorie-producing foods. They have been blacklisted by skittish dieters who worry that they are the bane of their weight gain. But low-carb dieters may be misinformed. Eating a diet rich in carbohydrates doesn't necessary cause weight gain, but eating too much of the wrong ones can.
Complex Life of Carbs
At times it may feel like you need a PhD to figure out carbohydrates. Simply put, carbs are the body's main source of energy. The energy derived from fat metabolism can provide back up, but carbs are the preferred source of energy, particularly in the brain.
Foods that contain sugars, starches and fiber all belong to the carbohydrate camp. With the exception of unabsorbable fiber, all carbohydrates are converted during digestion into smaller molecules of glucose, the essential source of energy used by every cell in the body. Carbohydrates are mostly plant-based foods – fruits, vegetables, grains, and legumes – with the exception of dairy products, which are animal-based carbohydrates. They are comprised of single, double or multiple groupings of hydrogen and oxygen molecules? linked together in chains.
Simple carbohydrates are all single (monosaccharides) and double-chained sugars (disaccharides). You can recognize them because they usually end with “-ose” – glucose and fructose (from fruit), lactose (from dairy) and the table sugar sucrose (from cane or beet sugar). Simple sugars are usually added to low-fat foods to give them flavor. They are usually devoid of nutrition because they don't contain many (if any) micronutrients, vitamins, minerals or phytochemicals.
Complex carbohydrates are many chains of simple sugars joined together (oligosaccharides and polysaccharides). They include starch, a form of carbohydrates that plants store, and fiber, the mostly undigested part of the plant. Foods that contain complex carbs include grains, breads, pasta, beans, potatoes, corn and other vegetables.
Most people can’t tell a good carbohydrate from a bad one if their life depended on it. But it does. Carbohydrates have gotten a bad rap of late. But before you vote all carbs off the island, learn how to tell a good carb from a bad carb.
Carbohydrates are the most misunderstood and maligned of all the calorie-producing foods. They have been blacklisted by skittish dieters who worry that they are the bane of their weight gain. But low-carb dieters may be misinformed. Eating a diet rich in carbohydrates doesn't necessary cause weight gain, but eating too much of the wrong ones can.
Complex Life of Carbs
At times it may feel like you need a PhD to figure out carbohydrates. Simply put, carbs are the body's main source of energy. The energy derived from fat metabolism can provide back up, but carbs are the preferred source of energy, particularly in the brain.
Foods that contain sugars, starches and fiber all belong to the carbohydrate camp. With the exception of unabsorbable fiber, all carbohydrates are converted during digestion into smaller molecules of glucose, the essential source of energy used by every cell in the body. Carbohydrates are mostly plant-based foods – fruits, vegetables, grains, and legumes – with the exception of dairy products, which are animal-based carbohydrates. They are comprised of single, double or multiple groupings of hydrogen and oxygen molecules? linked together in chains.
Simple carbohydrates are all single (monosaccharides) and double-chained sugars (disaccharides). You can recognize them because they usually end with “-ose” – glucose and fructose (from fruit), lactose (from dairy) and the table sugar sucrose (from cane or beet sugar). Simple sugars are usually added to low-fat foods to give them flavor. They are usually devoid of nutrition because they don't contain many (if any) micronutrients, vitamins, minerals or phytochemicals.
Complex carbohydrates are many chains of simple sugars joined together (oligosaccharides and polysaccharides). They include starch, a form of carbohydrates that plants store, and fiber, the mostly undigested part of the plant. Foods that contain complex carbs include grains, breads, pasta, beans, potatoes, corn and other vegetables.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Да това стана. Щото като скоча сутрин 6 да работя 8 часа да се преборя с трафика вечер пак е 6 . Ако тряа и на джима да отида и там е трафик и доката се докопам до вкъщи е вече 8. И така почнах се по рядко да ходя.Странник написа:Категорично не съм съгласен с понятия като "нула".
Дозата прави лекарството.
Всеки сам трябва да си направи менюто, но ако правилно разбирам нещата ти сега имаш проблем, щото по-рано си имал натоварвания в работата, а сега седиш на стол. Не може да се яде все едно и също количество, а и качество. Трябва да имаш и други проблеми, щото не е се едно да работиш в кухня и да управляваш сложни структури от данни.
Но дано дилваш с това.
За тва си направих джим в къщи щот нямам избор.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Като на диваци обяснено. Ти май забравяш, че ние примерно не сме проучили в Северна Америка за сефте.FenderGaida написа:Много добре обеснено:
Most people can’t tell a good carbohydrate from a bad one if their life depended on it. But it does. Carbohydrates have gotten a bad rap of late. But before you vote all carbs off the island, learn how to tell a good carb from a bad carb.
Carbohydrates are the most misunderstood and maligned of all the calorie-producing foods. They have been blacklisted by skittish dieters who worry that they are the bane of their weight gain. But low-carb dieters may be misinformed. Eating a diet rich in carbohydrates doesn't necessary cause weight gain, but eating too much of the wrong ones can.
Complex Life of Carbs
At times it may feel like you need a PhD to figure out carbohydrates. Simply put, carbs are the body's main source of energy. The energy derived from fat metabolism can provide back up, but carbs are the preferred source of energy, particularly in the brain.
Foods that contain sugars, starches and fiber all belong to the carbohydrate camp. With the exception of unabsorbable fiber, all carbohydrates are converted during digestion into smaller molecules of glucose, the essential source of energy used by every cell in the body. Carbohydrates are mostly plant-based foods – fruits, vegetables, grains, and legumes – with the exception of dairy products, which are animal-based carbohydrates. They are comprised of single, double or multiple groupings of hydrogen and oxygen molecules? linked together in chains.
Simple carbohydrates are all single (monosaccharides) and double-chained sugars (disaccharides). You can recognize them because they usually end with “-ose” – glucose and fructose (from fruit), lactose (from dairy) and the table sugar sucrose (from cane or beet sugar). Simple sugars are usually added to low-fat foods to give them flavor. They are usually devoid of nutrition because they don't contain many (if any) micronutrients, vitamins, minerals or phytochemicals.
Complex carbohydrates are many chains of simple sugars joined together (oligosaccharides and polysaccharides). They include starch, a form of carbohydrates that plants store, and fiber, the mostly undigested part of the plant. Foods that contain complex carbs include grains, breads, pasta, beans, potatoes, corn and other vegetables.
Re: Рецептите на Дядо
Джима е добре за раздвижване. Аз не мога да си представя да работя 8 часа вързан на бюро и засега не ми се налага. Схфащам се и след 2 часа седнал някъде. Ям повече, околкото ми се яде, и над 60 кила не мога да кача. Колко съм здрав е друг въпрос, но не съм пълен поне.Да това стана. Щото като скоча сутрин 6 да работя 8 часа да се преборя с трафика вечер пак е 6 . Ако тряа и на джима да отида и там е трафик и доката се докопам до вкъщи е вече 8. И така почнах се по рядко да ходя.
За тва си направих джим в къщи щот нямам избор.
Re: Рецептите на Дядо
Що кат на диваци и кои сте вие.7george написа:Като на диваци обяснено. Ти май забравяш, че ние примерно не сме проучили в Северна Америка за сефте.
Що по колко часа караш камиона на ден?7george написа:Джима е добре за раздвижване. Аз не мога да си представя да работя 8 часа вързан на бюро и засега не ми се налага. Схфащам се и след 2 часа седнал някъде. Ям повече, околкото ми се яде, и над 60 кила не мога да кача. Колко съм здрав е друг въпрос, но не съм пълен поне.
Една позната на жена ми е изключително слаба и ядеше квот си иска. Преди три месеца и казаха че холестерола бил на такова ниво че и предписали лекарства.
Ся след 3 месеца диета и правилно хранене е нормално.
Тя с мастер образование.и кфо?
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Не е за раздвижване само. Радвижване е да ходиш по магазина или мола.7george написа:[ Джима е добре за раздвижване.
В джима може да правиш мускули и кардио независомо от възръстта.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Се тая, и в къщи да лежа, няма да кача. "Мускули да правя" не ми звучи добре.Що по колко часа караш камиона на ден?
Re: Рецептите на Дядо
Тва с нулите не ме кефи мноо.FenderGaida написа:Това е най голямата пеерастина на света ако ядеш.
Тряше да си го преведа на английски да разбера кфо умъртвително лайно казваш.
Аз си зимам морска сол с йод. Медитеранска някфа.
Олио само върджин олив нищо друго
Риба яко.
Ядки яко.
Брашно нула.
Царевица нула.
Картфи нула.
Ресърч за добри и лоши въглехидрати.
Движение и движение иначе майката си ибало.
Иначе потопа ши на удари без да е дошъл.
Крайности-мрайности, не стаа ...
Иначе, дфижението е яка далавера, ма забраяш за Йога-Мйога и подобни ...
Енергии-менергии.
Re: Рецептите на Дядо
Начи, тука да фметна, че сички сме различни ф тва отношение.Вода написа:Аз съм проучвала много диети (без да ги пробвам на себе си, мразя диетите и ограниченията) и съм стигнала до извода, че трябва да се яде всичко, що е естествено, но... в умерени количества. Организмът има нужда от всичко и някои неща дори не можеш да си ги набивиш по друг начин. Колкото и да е странно, но тук важи старата максима "от всичко по малко". В менюто трябва да присъстват и картофи, и ориз, и зеленчуци, и риба, и ядки, и плодове, и мед, и шоколад (не е задължително), и месо (също не е задължително, но ако ти се яде, значи организмът ти има нужда от него), и млечни произведения. Хората трябва да се научат да си слушат тялото. То само им казва кога и какво да ядат за да си набавят необходите за здравето вещества.
Ф некои преобладава повече елемнта огън (Агни), ф друг - фода и т.н.
Храненето е според тва, старо е еди колко си хилядолетия, ма е далавера.
Re: Рецептите на Дядо
Не си ли протифоречиш?FenderGaida написа:Не съм съгласен че тряа да се яде кфото тялото ти казва.
Храната се дели на добра за теб и лоша за теб.
Re: Рецептите на Дядо
Ф грешка си, от българските магазини от които купуваме няма царефица ф нищо ...FenderGaida написа:Царевицата например е във сичко.
Re: Рецептите на Дядо
Мисля, че по скоро трябва да се подържат, а не да се правят.7george написа:Се тая, и в къщи да лежа, няма да кача. "Мускули да правя" не ми звучи добре.Що по колко часа караш камиона на ден?
Re: Рецептите на Дядо
Както можеш да използваш една лъжица за да кусаш боб или да извадиш сърцето, така и един джим можеш да го използваш за квото си искаш.
Начи, по нашенско серьозните джимове са от 500 до 2000 на година, ма то скъпите повече на клуб заприличват.
Аз имам един голям спор с един колега. Той твърди, че не е се едно дали помпиш в джима или в къщи и че в джима, като отидеш помпиш на серьозно, а в къщи са офлянкваш. Аз се опитвам да му каже, че щом за него е така, туй е добре, ма за мен не е така.
Бе фсичко е според зависи.
Това е просто един полицай, който се увлича по бодибилдинг:
youtube.com/watch?v=gSMaI63H9hc
А това са краката на Лариса Рейс:
youtube.com/watch?v=P6Rkzon2V-w
Начи, по нашенско серьозните джимове са от 500 до 2000 на година, ма то скъпите повече на клуб заприличват.
Аз имам един голям спор с един колега. Той твърди, че не е се едно дали помпиш в джима или в къщи и че в джима, като отидеш помпиш на серьозно, а в къщи са офлянкваш. Аз се опитвам да му каже, че щом за него е така, туй е добре, ма за мен не е така.
Бе фсичко е според зависи.
Това е просто един полицай, който се увлича по бодибилдинг:
youtube.com/watch?v=gSMaI63H9hc
А това са краката на Лариса Рейс:
youtube.com/watch?v=P6Rkzon2V-w
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Re: Рецептите на Дядо
Имам серьозни съмнения, че трябва да разчиташ на чуствата си т.е. на тва дето ти се яде. Щото на мен, примерно, перманентно ми се пие студена бира, а се съмнявам организма ми нещо да е мутирал.
Ма знаеш ли?!?!?!?
Освен туй механизма за праене на мускули е много прост. Правиш серии докато си скъсаш мускулни влакна и мааш протеини и те растнат повече. Сърцето и другите системи бачкат кат луди, та не е препоръчително за всички, а и си боли де.
а да има и друго.
Едно мускуле не го ли раниш с кръф 48 часа, то почва да си отива и до 72 часа си е заминало съвсем.Но понеже движейки се ти храниш и част от новообразуваните мускули, та не се връщаш в изходната точка се пак.
А требе да се маа яица и пиле. Ония черен пич го финансират от пилетата, щото той яде на всеки 3-4 часа, а през ноща става да ходи по пътеката и да яде. Ма е полицай та дрънка. Малко трудно седи на банката и в колата ма иначе като издаде команда и сички слушат.
Ма знаеш ли?!?!?!?
Освен туй механизма за праене на мускули е много прост. Правиш серии докато си скъсаш мускулни влакна и мааш протеини и те растнат повече. Сърцето и другите системи бачкат кат луди, та не е препоръчително за всички, а и си боли де.
а да има и друго.
Едно мускуле не го ли раниш с кръф 48 часа, то почва да си отива и до 72 часа си е заминало съвсем.Но понеже движейки се ти храниш и част от новообразуваните мускули, та не се връщаш в изходната точка се пак.
А требе да се маа яица и пиле. Ония черен пич го финансират от пилетата, щото той яде на всеки 3-4 часа, а през ноща става да ходи по пътеката и да яде. Ма е полицай та дрънка. Малко трудно седи на банката и в колата ма иначе като издаде команда и сички слушат.
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Re: Рецептите на Дядо
Това е защото не си се научил да си слушаш организма. Слушаш си езика и вкусовите усещения.
Аз царевица не ям. Както казах и преди готвя предимно вкъщи. Рибата ми не са я хранили със царевица. За месото не мога да твърдя, но ще питам за колбасите, а другото го купувам от Костко. Това със захарите за мен е добре, защото имам ниска захар. Вече ми е почти нормална. И моят организъм ми казва да пия бира понякога. Бирената мая е много полезна. Но както казах всичко трябва да е в умерени количества.
Аз царевица не ям. Както казах и преди готвя предимно вкъщи. Рибата ми не са я хранили със царевица. За месото не мога да твърдя, но ще питам за колбасите, а другото го купувам от Костко. Това със захарите за мен е добре, защото имам ниска захар. Вече ми е почти нормална. И моят организъм ми казва да пия бира понякога. Бирената мая е много полезна. Но както казах всичко трябва да е в умерени количества.
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Рецептите на Дядо
Хе-хе.
Ако, човек си слуша организма, ще разбере, че има нужда от фосфор или протеини, примерно, а как ще си ги набави и в каква форма е друг въпрос.
А кат ти се пие бира, ти приемай бирена мая, а аз ще ида да си зема още един Тюборг от хладилника.
Що му викат хладилник, тъй и не мога да вдена, щото нормалната температура в него е около 10градуса целзий (6-8-12-15), а навън като е -5 начи направо затопля, тъй да се рече.
Ако, човек си слуша организма, ще разбере, че има нужда от фосфор или протеини, примерно, а как ще си ги набави и в каква форма е друг въпрос.
А кат ти се пие бира, ти приемай бирена мая, а аз ще ида да си зема още един Тюборг от хладилника.
Що му викат хладилник, тъй и не мога да вдена, щото нормалната температура в него е около 10градуса целзий (6-8-12-15), а навън като е -5 начи направо затопля, тъй да се рече.
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Re: Рецептите на Дядо
Щото щи замръзне бирата, ако я искараш в 1 шкаф на двора. Врътни го на по-силно, трйбва да е +4 гр. некъде, в моя горе някои неща фащат лед!Странник написа:Хе-хе.
.... а аз ще ида да си зема още един Тюборг от хладилника.
Що му викат хладилник, тъй и не мога да вдена, щото нормалната температура в него е около 10градуса целзий (6-8-12-15), а навън като е -5 начи направо затопля, тъй да се рече.
Re: Рецептите на Дядо
И не звам къф ви е проблема с царевицата, освен че е ГМО. Човека няма фермент за нейните въглехидрати, усвоява само белтъка и мазнините в нея, начи е диетична един вид.
Re: Рецептите на Дядо
Тва е главния проблем ...7george написа:И не звам къф ви е проблема с царевицата, освен че е ГМО. Човека няма фермент за нейните въглехидрати, усвоява само белтъка и мазнините в нея, начи е диетична един вид.
Re: Рецептите на Дядо
Туй за пръв път го чувам.7george написа:И не звам къф ви е проблема с царевицата, освен че е ГМО. Човека няма фермент за нейните въглехидрати, усвоява само белтъка и мазнините в нея, начи е диетична един вид.
Ето ти малко инфо за къф буклук стаа въпрос.
• Corn contains lots of fast digesting starches and sugar, which raises insulin levels, causes you to be hungrier and causes your body to store calories as fat. Don’t be mistaken, just because corn does not taste obviously sweet, doesn’t mean it isn’t full of sugars. Once eaten, your body quickly turns corn based foods into sugar. Even the starches in corn products can be broken down very quickly by your body spiking your blood sugar levels, and causing cravings for more carbohydrate-based foods.
• Corn is also a poor source of protein, usually deficient in 3 of the 8 essential amino acids: lysine, isoleucine, and tryptophan. The essential amino acids are so-named because they must be obtained from the diet, since the body is unable to manufacture them.
• Corn contains a high amount of phytate, a chemical that binds to iron and inhibits its absorption by the body. So, consequently, a diet high in phytate can make people more likely to have iron-deficiency anemia and fatigue. Phytate is also a nutrient blocker (an antinutrient) and inhibits other vitamins and minerals from being utilized.
• Corn is a poor source of certain minerals such as calcium and some vitamins such as niacin (B3). Deficiencies of niacin can result in a condition known as Pellagra, which is common in civilizations that eat a lot of corn. It can cause a variety of symptoms such as dermatitis, diarrhea, and depression. Since we are now a nation of corn-eaters, it wouldn’t be surprising that this is more common here than we realize.
• Corn oils are also used in most processed foods (along with soybean oils). Both corn oil and soybean oil are excessively high in inflammatory omega-6 fats and low in anti-inflammatory omega-3 fats. This throws the delicate balance of omega-6 to omega-3 in your body out of whack and can cause degenerative diseases and weight gain over time. In addition, corn oil and soybean oil are highly refined with high heat and solvents, which oxidizes and damages the fragile polyunsaturated oils, and makes them even more inflammatory when you ingest them in processed foods. Read this article to find out the truth about healthy vs unhealthy cooking oils.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Царевицата е царя на сички ГМОта. незнам си кога са растяли по колко броя на колко квадрата, сега с модификация са удвоили реколтата за същия квадрат. И по издръжлива на суша и болести.Marginal написа:Тва е главния проблем ...7george написа:И не звам къф ви е проблема с царевицата, освен че е ГМО. Човека няма фермент за нейните въглехидрати, усвоява само белтъка и мазнините в нея, начи е диетична един вид.
Тва тряа да я забранят със закон, както и аспартана и другите идиотщини.
Дори и на животни не тряа да се дава.
Единсвения бенефит от нея е че може да се произвежда био гориво от нея.
Туй обаче няма да стане щот цялата хранителна индустрия се държи на царевица.
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Извинявай ама темата е пусната от Sgan.Странник написа:Ей, гадове, генно ми модифицирахте темичката!
FenderGaida- Писачко
-
Брой мнения : 574
Дата на регистрация : 04.03.2012
Re: Рецептите на Дядо
Яяяяяя!
Гайда!
Ма ти четеш кво пише!?!?!?!
Щото като ми обесняваше за лука, дето никой не го яде а се изфърля, не останах с туй вчепетление.
Гайда!
Ма ти четеш кво пише!?!?!?!
Щото като ми обесняваше за лука, дето никой не го яде а се изфърля, не останах с туй вчепетление.
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Re: Рецептите на Дядо
Абе Гайда!
Ако баба ти не е маала качамак, през войната, теб немаше да те има.
Ако баба ти не е маала качамак, през войната, теб немаше да те има.
Странник- Почти не пише
-
Брой мнения : 69
Дата на регистрация : 27.11.2012
Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 3 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman