Кефи ли ви?
Дълга на Кебек
Latest topics
Similar topics
Най-якия сайт.
+4
paparazzo
smotan
7george
Marginal
8 posters
Страница 1 от 1
Re: Най-якия сайт.
Ако щете ми фярвайте: аз в Канада гладен повече от 15 минути не съм останал. Или съм сит, или съм преял... щот се набивам нещо...
Re: Най-якия сайт.
Рецептата е руска салата, само че вместо шунка се слага пиле и картофите вместо да се режат се намачкват. Останалото го знаете: кисели краставички, грах, майонеза...кой каквото обича: царевица, гъби, моркови, ябълки...
Тук по нашия край я наричаме арменска салата...но всъщност я научихме от една венецуелка!
Тук по нашия край я наричаме арменска салата...но всъщност я научихме от една венецуелка!
smotan- Почти не пише
-
Брой мнения : 75
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 14.01.2009
Re: Най-якия сайт.
ловджийски рецепти:
фен съм аз...
Сърнешко месо с вино и лук:
Нужни продукти за 4 порции:
* 1,5 / 2 кг сърнещо месо от бут /ако е за такива като мене може и повече...щот съм гладник/
* 4/5 скилитки чесън, ситно накълцан
* лук - колкото се може повече, аз лично на една такава порция слагам 4 може и 5 големи глави
* гъби пичурки - на око
* 1 чепка магданоз
* 200 грама бяло или червено вино (ако е червено да е розе, сухо)
* чубрица
* една щипка кимионче
* една щипка черно пиперче
* сол на вкус
* 100 мл зехтин (може и със слънчогледово олио, ако е така се слага по-малко)
Начин на приготвяне:
Дивечовото месо е хубаво да е престояло в марината след обезкървяването. Тази марината Дядо ми я прави от пелин, зелени ябълки (накълцани), малко оцет и магданоз. Месото престоява така 24 часа като преди това е нарязано на не много дебели пържолки или директно на хапки.
В голям тиган, се слагат да се пържат ситно накълцаният чесън, хапките месо, и се добавят подправките. След като месото се свие, се добавя и половин глава лук. Не трябва да се препържва, държи се така на бавен огън докато месото стане още по тъмно и добие съвсем лека коричка.
През това време се нарязват лукът и гъбите и се накълцва магданозът много ситно, след което се добавят вътре в тигана + виното. Задушава се така на бавен огън по същия начин като заешкото, докато соса не се сгъсти и месото съвсем не омекне.
:D :D
фен съм аз...
Сърнешко месо с вино и лук:
Нужни продукти за 4 порции:
* 1,5 / 2 кг сърнещо месо от бут /ако е за такива като мене може и повече...щот съм гладник/
* 4/5 скилитки чесън, ситно накълцан
* лук - колкото се може повече, аз лично на една такава порция слагам 4 може и 5 големи глави
* гъби пичурки - на око
* 1 чепка магданоз
* 200 грама бяло или червено вино (ако е червено да е розе, сухо)
* чубрица
* една щипка кимионче
* една щипка черно пиперче
* сол на вкус
* 100 мл зехтин (може и със слънчогледово олио, ако е така се слага по-малко)
Начин на приготвяне:
Дивечовото месо е хубаво да е престояло в марината след обезкървяването. Тази марината Дядо ми я прави от пелин, зелени ябълки (накълцани), малко оцет и магданоз. Месото престоява така 24 часа като преди това е нарязано на не много дебели пържолки или директно на хапки.
В голям тиган, се слагат да се пържат ситно накълцаният чесън, хапките месо, и се добавят подправките. След като месото се свие, се добавя и половин глава лук. Не трябва да се препържва, държи се така на бавен огън докато месото стане още по тъмно и добие съвсем лека коричка.
През това време се нарязват лукът и гъбите и се накълцва магданозът много ситно, след което се добавят вътре в тигана + виното. Задушава се така на бавен огън по същия начин като заешкото, докато соса не се сгъсти и месото съвсем не омекне.
:D :D
paparazzo- Пише та пише
- Брой мнения : 7150
Дата на регистрация : 13.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Леле, ми ние като не сме лофджии от каде да земеме сърнешко месо?
А относно руската салата, жена ми каза че в България по някога слагали кво ли не, кренвирши и т.н. и ставало еди кво си :-).
А относно руската салата, жена ми каза че в България по някога слагали кво ли не, кренвирши и т.н. и ставало еди кво си :-).
мусака
Сеа щото въпросът беше к'во сме яли днес...не претендирам за супер
оригиналност, ама добрата стара мусака и пилешка супа...Откак открих местния месар
живея като във френски филм, че и намаления ми прави за свинската кайма!
оригиналност, ама добрата стара мусака и пилешка супа...Откак открих местния месар
живея като във френски филм, че и намаления ми прави за свинската кайма!
smotan- Почти не пише
-
Брой мнения : 75
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 14.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Мноо си убава на тая картинка, съученичке, ама предишния аватар немаше грешка :affraid: .
Много мразя в супермаркетите лоу-фат св. кайма, нищо не става от нея, а аз много обичам кебапчета!!!
О, ей, ти къде си била в Китай ма? Знайш ли ко е "ма ла"?
Много мразя в супермаркетите лоу-фат св. кайма, нищо не става от нея, а аз много обичам кебапчета!!!
О, ей, ти къде си била в Китай ма? Знайш ли ко е "ма ла"?
Марто- Почти не пише
-
Брой мнения : 40
Рождена дата : 01.01.1910
Възраст : 114
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Знам разни работи, основно манджи..то моят мироглед не е особено широк...кво друго ми трябва за да си живея добре у китайско.
Мноо си побелел и остарел. Грижи едно друго, а? Няма значение, аз пак си те харесвам. хохо
Мноо си побелел и остарел. Грижи едно друго, а? Няма значение, аз пак си те харесвам. хохо
smotan- Почти не пише
-
Брой мнения : 75
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 14.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Че съм дърто, дърто.
Ма ла е едно такоз ма = спайси ла = нъм(б). мноо гу уважавам. пари и боли, ма мнооо сладко.
Оня ден пак правих дюнери, станаха кат онеа дет беха на севастополската градинка, ама съвсем.
Ма ла е едно такоз ма = спайси ла = нъм(б). мноо гу уважавам. пари и боли, ма мнооо сладко.
Оня ден пак правих дюнери, станаха кат онеа дет беха на севастополската градинка, ама съвсем.
Марто- Почти не пише
-
Брой мнения : 40
Рождена дата : 01.01.1910
Възраст : 114
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Смотан.
Мусака и пилешка супа ме кефи максимално.
И знаеш ли коя е най-големата далавера?
Че в Табарнашко като правиш супа от пиле няма нужда да прибавяш мазнина както в БГ, щото тука пилетата са яко мазни :-)
Мусака и пилешка супа ме кефи максимално.
И знаеш ли коя е най-големата далавера?
Че в Табарнашко като правиш супа от пиле няма нужда да прибавяш мазнина както в БГ, щото тука пилетата са яко мазни :-)
Re: Най-якия сайт.
Днес никой нищо не е ял :( Криза.
Маре, включи се с някоя нова рецепта, като една видна кулинарка...
И кримон също да се включи, аз нейните ги пробвах!
Маре, включи се с някоя нова рецепта, като една видна кулинарка...
И кримон също да се включи, аз нейните ги пробвах!
smotan- Почти не пише
-
Брой мнения : 75
Местожителство : Столичанка
Дата на регистрация : 14.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Пача правих , вчера , бех малко скептик , щото крачетата беха от диво прасе и доста седели във фризера , направо Рамзес 4 , обаче с хубава зелева чорбица , и мерак стана работата . Не искам да дразна , просто напомням , че му е времце .
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Аз обичам да готвя...
Вчера например забърках свинско задушено с червено винце, малки лукчета и голям бял боб...с чубрица и кимионче.
Шницели и кюфтета на скара (на камина).
И бадемови бисквитки за десерт....
И що вино замина....
Днес още не съм решила какво да направя... :study:
Вчера например забърках свинско задушено с червено винце, малки лукчета и голям бял боб...с чубрица и кимионче.
Шницели и кюфтета на скара (на камина).
И бадемови бисквитки за десерт....
И що вино замина....
Днес още не съм решила какво да направя... :study:
Maria- Пописва
-
Брой мнения : 412
Рождена дата : 08.02.1977
Възраст : 47
Местожителство : Urbi et orbi
Дата на регистрация : 13.01.2009
Пачица
Братчед , ако искаш да ти сипа в една кофичка от кисело млеко и във фризера да я паза?
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Nie napvihme sudjuci i sega si visiat i se suhsat, che daje veche sa stanali gotovi za raztochvane, no dnes ne se sdyrjah i si zapyrjih edin v tigana. I az bez da draznia nikogo, stana strahoten. Napravo ne znam dali shte stignat do izsushavane :drunken: :drunken:
Вода- Писачко
-
Брой мнения : 2380
Местожителство : Канада
Дата на регистрация : 12.01.2009
Re: Най-якия сайт.
Като изпържиш суджуците , метни в тигана накълцано , кисело зелце , сипи му малко червено пиперче , като се запържи , може да му чукнеш някое яйчице , става супер гарнитурка за суджучето , прасни на масата една потна кана и ги мятай
Странджата- Писачко
- Брой мнения : 673
Дата на регистрация : 15.01.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Сря 27 Мар 2024, 16:57 by vanelo
» A chance to take my little boy home
Чет 02 Ное 2023, 19:43 by vanelo
» ПАК Е ПЕТЪК!
Пет 25 Ное 2022, 18:22 by vanelo
» Най дългия електронен роман !!!
Пет 02 Юни 2017, 18:55 by Marginal
» Другото ми хоби е музиката ...
Пон 07 Мар 2016, 14:09 by Marginal
» Давай Бат Бойко ДАВАЙ !!!
Вто 15 Дек 2015, 06:41 by Marginal
» Un québecois bien à sa place ...
Пет 23 Окт 2015, 14:58 by Marginal
» A Practical Guide to Free-Energy Devices
Нед 18 Окт 2015, 04:29 by Marginal
» Едно от преживяванията на чичо Владо в Канада ...
Пон 12 Окт 2015, 12:12 by Marginal
» Жена ви слага ли си го със сина си/ви?
Съб 12 Сеп 2015, 01:58 by Гост
» Слушалките ...
Чет 13 Авг 2015, 05:54 by Marginal
» Кой е арматол Тимотей Венеаминов ?
Чет 06 Авг 2015, 15:26 by bozman